Belföld

Iindul az “Év Vállalata Díj” jelölés – Átadás az MKME novemberi konferenciáján

A Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület IV. Éves Konferenciáját és az ÉV VÁLLALKOZÁSA DÍJ átadását 2001 november 28-29-én az Atrium Hyatt Budapest szállodában tartja meg.

A rendezvény a kockázati tőke gazdasági szerepének és időszerű kérdéseinek bemutatását szolgáló, legjelentősebb hazai fórum, amely a szakmai programok és a résztvevők alapján egyre inkább regionális jelentőségűvé válik.

Immár hagyományosan, november 28.-án este az Év Vállalkozása Díj átadásával kezdődik a konferencia. A díjat, amely az Egyesület gyémánt alakú logójának plasztikája, a Hungarian Innovative Technologies Fund képviselője adja át. A kitüntetéssel az Egyesület a kockázati tőke iparág elismerését kívánja kifejezni egy kimagasló üzleti sikerű hazai magánvállalkozásnak.

Az eddigi díjazottak között olyan neves személyiségek/vállalkozások szerepeltek, mint: Bojár Gábor/Graphisoft, Gyurós Tibor/Synergon, Kőrösi Ákos/Index, Reszler Ákos/Recognita és Somody Imre/Pharmavit. Az idei nyertesünket azon szempont alapján választjuk ki, hogy az elmúlt évek alatt miként alakította cégsztoriját, illetve piaci pozícióját. Ezen követelményeknek megfelelő jelöltek sikerei bátoríthatnak más vállalkozásokat is a kockázati tőke bevonására.

Az egyesület tagjai 2001-ben a következő vállalkozásokat jelölték a díjra:
Aranynektár Kft.
Cerbona Rt.
eTel Magyarország
Fibernet Rt.
Fornetti Kft.
i-Cell Kft.
HRP Hungary Kft.
Kirowski Kft.
Laserbit Rt.
Mobil Ask Kft.
N-Gene Research Laboratories Inc.
Pan Tel Rt.
Phone2Play Kft.
Videoton
Voxline Ltd.

A díjat az Egyesület Elnöksége ítéli oda, egy bizottság javaslata alapján, amelynek tagjai:
Zombory Viktória (MKME elnöke, Raiffeisen Private Equity Management igazgatója))
Berszán Ferenc (Hungarian Innovative Technologies Fund képviselője)
Geszti András (a bizottság elnöke ABN AMRO Capital (Hungary) Kft.ügyvezetője,)
Jaksity György (Concorde Értékpapír Rt. vezérigazgatója)
Simor András (Budapesti Tőzsde elnöke)

A bizottság javaslatát és döntésének indoklását november közepéig fogja az MKME Elnöksége elé terjeszteni.

A Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület (MKME) az iparág minden jelentős magyarországi anyagi és szellemi forrásának képviselője. Célja a szektor fejlődésének előmozdítása a befetetői alapok, a vállalkozók, a témával foglalkozó szakemberek és a gazdaság egészének érdekében.

Az Egyesület egyrészt a tagok szakmai fóruma, másrészt pedig a kockázati tőke iparág érdekképviseleti szerveként működik: a kormánnyal, a pénzügyi- és jogalkotó hatóságokkal, valamint egyéb szakmai szervezetekkel folytatott tárgyalásokon. Rendszeres szakmai programok keretében az Egyesület lehetőséget biztosít a tagok közötti közvetlen eszmecserére, a szakma közös problémáinak megbeszélésére, valamint egy magas szintű szakmai és etikai értékrend kialakítására. Az Egyesület segíti a kockázati tőke fogalmának hazai elterjesztését, emellett kapcsolódási pontot teremt az iparág nemzetközi szervezeteivel, biztosítva a nagyobb tapasztalattal rendelkező országokkal való információcserét.

Rendszeres kiadványainkkal, naprakész információkat közvetítő honlapunkkal, illetve – a tavalyi évben már mintegy 300 résztvevőt vonzó – éves konferenciánkkal megkíséreljük közelebb hozni egymáshoz a befektetőket és a finanszírozás ezen módja iránt érdeklődő vállalatok vezetőit, mint azt tesszük a mai konferencián is.

Az esemény főszponzora a KPMG Hungária Kft, társszponzor a Köves Clifford Chance Pünder, a fő médiaszponzor a Napi Gazdaság Kiadó.

További információk:
Dr. Zombory Viktória, az MKME Elnöke (455-7050)
Geszti András, Év Vállalkozása Díj Bizottság Vezetője (309-7900)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik