Nagyvilág

Magyarország Ukrajna területi egységére tör?

Ukrajna nyugati szomszédai, Magyarországgal és Romániával az élen, egyértelműen területeket követelnek Ukrajnától, az ukrán kormányzó párt frakcióvezetője szerint.

 

Több szomszédos országi is területi követeléseket támaszt a hazánkkal szemben – közölte pénteki sajtótájékoztatóján Alekszandr Jefremov, a Régiók Pártja parlamenti frakciójának vezetője.

A politikus szerint néhányuk, így Magyarország és Románia egészen nyíltan fejezik ki területi igényeiket. Éppen ezért az ukrán kormányzatnak nem szabad elsiklania az ilyen megnyilvánulások és jelenségek fölött. Az illetékes hatóságoknak folyamatosan figyelemmel kell követniük az érintett területeken zajló folyamatokat, és idejében reagálniuk kell azokra – adta hírül az orosz Rosbalt hírügynökség.

Jefremov nem részletezte, hogy miben látja a magyar területi követelések megtestesülését, ám feltételezhető, hogy a magyar autonómia-törekvésekben, illetve a könnyített visszahonosítás lehetőségének megadásában látja azokat, amelyekről már korábban is több ízben nyilatkozott elítélően. Az ukrán honatya úgy véli, hogy amennyiben sikerül megteremteni a megfelelő életfeltételeket a honi lakosság számára, elveszíti aktualitását a külföldön való „jobb élet” csábítása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik