Nagyvilág

Nyomortelepen keresik Madeleine-t

Újabb helyszínen kutat a rendőrség a 2007-ben elrabolt brit kislány ügyében.

Hét évvel ezelőtt, 2007 májusában rabolták el Portugáliában az akkor hároméves Madeleine McCannt, aki szüleivel együtt nyaralt Praia da Luzban. A nyomozást 2008-ban leállította a rendőrség, aztán a Scotland Yard közbenjárásával tavaly októberben újra megnyitották az ügyet.

A Daily Mail most azt írja, hogy új vonalon indultak el a nyomozók: a nyomok egy olyan cigánytáborba vezetnek, amely 15 percnyire van attól a hoteltől, ahonnan a kislány annak idején eltűnt. A helyszín neve Meia Praia, ahol az üdülőövezettől nem messze romák és bevándorlók élnek kőházakban, illetve viskókban.

Állítólag három betörőt gyanúsítanak a gyerek elrablásával, akik valószínűleg azért vitték el Madeleine-t, mert a kislány felébredt, amikor betörtek a McCann család otthonába.

Nemrég a Guardian értesülései alapján írtunk arról, hogy  egy háromfős rablóbandát hallgattak ki a Scotland Yard nyomozói.

Sajtóértesülések szerint a szem elé került rablóbanda abban az időszakban rendszeresen fosztogatott azon a környéken, ahonnan a kislány eltűnt, sőt, az elrablást követő órákban gyanúsan sokat hívták egymást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik