Közélet

Lehet, hogy megtalálták Maddie McCannt?

A bulvárlapok szerint az indiai hatóságok DNS-mintát vettek egy kislánytól, amit viszont a rendőrség cáfolt a CNN-nek.

DNS-mintát vettek a rendőrök egy kislánytól az indiai Leh városában, mert egy brit és két amerikai turista a 2007-ben eltűnt Madeleine McCann vélte felfedezni benne – adta hírül a The Sun.

A brit bulvárlap úgy tudja a három nyaraló megpróbálta feltartóztatni a párt, akik a kisgyermeket kísérték. A nő franciának, a férfi belgának vallotta magát; azt mondták, ők a kislány szülei. A rendőrség mindkettejük útlevelét lefoglalta a vizsgálat lezárultáig.

Madeleine szüleinek szóvivője közölte: magánnyomozóik kiemelt figyelemmel kísérik az indiai történéseket és várják a DNS-teszt eredményét. A helyi rendőrség megjegyezte: nagy megtiszteltetés lenne számukra, ha ők találnák meg a kislányt.

Valószínűleg újabb kacsa

Más hírforrások szerint a szülők szóvivője azt is kijelentette: nincs ok feltételezni, hogy valóban Madeleine-t látták az indiai településen.

A CNN viszont arról számolt be, hogy egy helyi újság riportja alapján terjedhetett el az újabb pletyka. A körzet rendőrkapitánya ugyanis a hírtelevíziónak elmondta: nem volt DNS-teszt, hiszen nem volt kit megvizsgálni. Nem kísértek be egyetlen kislányt vagy gyanús párt sem az örsre Leh városában – tette hozzá.

Egy megoldatlan rejtély

Madeleine McCann 4 éve, májusban tűnt el a portugáliai Praia da Luz városának egyik üdülőapartmanjából, amíg a szülei a barátaikkal vacsoráztak egy közeli étteremben. Maddie mellett aludt két ikertestvére is, akik most 6 évesek.

A kislány felkutatására világméretű kampány indult, amelybe anno még a Beckham-házaspár is bekapcsolódott.

A portugál rendőrség egy ideig azt gyanította, hogy a gyermeket édesanyja és édesapja véletlenül túladagolta altatóval, majd mikor felfedezték a kicsi holttestét, megszabadultak tőle. Egyértelmű bizonyítékok hiányában viszont még 2008-ban beszüntették a nyomozást.

Maddie McCann, ha él, most 8 éves.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik