Belföld

Megkezdte termelését az SCA Packaging Hungary Kft. 1,5 milliárd forintos beruházása Nagykátán

A fejlesztés során új gyártócsarnokot épített Nagykátán, amelybe egy korszerű hullámlemezgépet helyezett el. A pontosan 5 éve Magyarországra telepedett cég ezzel összesen 3,5 milliárd forintot (15 millió EUR) ruházott eddig be az országban.

Öt év alatt az SCA Packaging Hungary Kft. Nagykátán, Sárváron, valamint Tatabányán létesített üzemeket. Az új beruházás után a nagykátai gyár látja el alapanyaggal a feldolgozó üzemeket. Alkalmazottainak száma 2001 első felében kb. 120 fő, 2000-ben nettó árbevétele 3,3 milliárd forint volt. A vállalat legfőbb magyarországi partnerei a Magyarországon jelentős gyártókapacitással rendelkező multinacionális vállalatok, többek között a Nokia, Flextronics, Philips, Electrolux, Tyco, Avon, SCI, GE, Jabil és a Samsung. Az SCA Packaging Hungary ügyvezető igazgatója, Máthé Csaba szerint: “A magyarországi beruházás az SCA hosszútávú terveibe illeszkedik. Ezzel a gyárak kapacitása nő és lehetővé teszi a növekvő piaci igények kielégétését, valamint a vevőkiszolgálás színvonalának javítását is. Szolgáltatásunk több mint a hagyományos gyűjtőcsomagolás. Azoknak a vevőknek, akik ezt igénylik, képesek vagyunk teljeskörű csomagolóanyag választékot nyújtani. Ehhez erős nemzetközi hálózattal rendelkezünk.”.

Az SCA-ról:
Az SCA Packaging Európa piacvezető hullámkarton csomagolóanyag szállítója, 29 országban, több mint 200 termelőüzemet működtet. Naponta 35 millió hullámtermék készül gyáraiban. A cég 2,5 millió tonna hullámalappapírt gyárt, 10 európai papírgyárában, melynek több mint 80%-át újból feldolgozza és ezzel Európa legnagyobb papírhulladék visszagyűjtője.Nettó árbevétele 2,7 milliárd EUR volt 2000-ben, 24%-kal több mint az előző évben. Az alkalmazottak száma 20.000 fő. Az SCA Packaging a svéd SCA (Svenska Cellulosa Aktiebolaget) vállalat egyik divíziója. Az SCA elsősorban az európai piacokon a higiéniai, a csomagolóanyag és a papírtermékek egyik vezető termelője.Részletes információk a következő web oldalakon:http://www.scapackaging.com és http://www.sca.com

További információ:
SCA Packaging Hungary Kft.
Máthé Csaba, ügyvezető igazgató
Tel: 437-3465
csaba.mathe@sca.com

SCA Packaging
Richard Tischler, kommunikációs igazgató
Tel: + 00 32 2 718 3761
richard.tischler@packaging.sca.se

PeppeR Kommunikációs Ügynökség
Csörögi Mónika
Tel: 326-5313m.
csorogi@pepperpr.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik