Nagyvilág

Koponyasérülést szenvedett a fekete fiatalt agyonlövő rendőr

Az amerikai Fox News hírcsatorna szerint önvédelemből lőtt le a fergusoni rendőr egy fekete fiatalt. Az eset miatt zavargások törtek ki.

Az augusztus 9-i incidensről ellentmondó információk láttak napvilágot. Az áldozat, Michael Brown pártján többen úgy tanúskodtak, hogy a fiú meg akarta adni magát, amikor lelőtték, a rendőr, Darren Wilson környezetében pedig azt mondják, a fegyvert önvédelemből kellett elsütni.

A Fox News értesülése szerint Wilsont a dulakodás után szemüreg környéki koponyatöréssel vitték kórházba. Brown és egy barátja az úttesten haladt, amikor a rendőr felszólította őket, hogy menjenek a járdára, ne akadályozzák a forgalmat. A fiúk nem engedelmeskedtek, ezután a hírcsatorna szerint küzdelem bontakozott ki a rendőr fegyveréért, Brown az autó ablakán át megütötte a rendőrt. A lelőtt fiú társa szerint Wilson is agresszívan viselkedett.

A többségében feketék lakta Fergusonban zavargások törtek ki az incidens miatt. A szerdára virradó éjjel tartott tüntetésen 47 embert vettek őrizetbe. Az amerikai igazságügyi miniszter is a városba látogatott és biztosította a vezetőket arról, hogy a legtapasztaltabb nyomozók és ügyészek dolgoznak az ügyön. Egyúttal óva intett az egyoldalú információk terjesztésétől.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik