Belföld

Vezető váltás a Johnson@Johnsonnál

A Johnson&Johnson bejelentette, hogy 2002. április 25-ével William C. Weldon-t nevezte ki a cég Elnök Vezérigazgatójának.

Mr. Weldon mindössze a hatodik elnöke lesz a 116 éves történetre visszatekintő, nagyhagyományú Johnson&Johnson-nak. Az új Elnök-Vezérigazgató Ralph S. Larsen pozícióját veszi át, aki 38 évig dolgozott a Johnson&Johnson különböző vezető pozícióiban és az év folyamán nyugdíjba vonul.

Mr. Weldon 53 éves, jelenleg a az Igazgatótanács Helyettes Elnöke. Ő vezeti többek között jelenleg a Johson&Johnson Gyógyszerágazatát. Mr. Larsen szerint “ez a változás is a Johnson&Johnson azon nagyszerű és hatékony gyakorlatát tükrözi, melynek segítségével a vállalaton belül kiemelkedő vezetők kerülnek ki.”

Mr. Weldon 1971 óta dolgozik a vállalatcsoportnál. A Johnson &Johnson kiemelkedő sikereit jelzi, hogy az 1969-ben 1 milliárd dollár forgalmú cég, 2001-ben már 33 milliárd dollárt realizált! Ez nemzetközi tekintetben is kiemelkedően nagy forgalomnövekedésnek számít. A 2001. negyedik negyedéves adatok a következők: az eladás 15, 1%-al, a részvényenkénti érték 21,9%-al nőtt, ami mind a gazdaság egészét, mind az egészségügyi iparágat tekintve kiemelkedő eredménynek számít. A cégcsoport legdinamikusabban fejlődő ágazata a tavalyi évben is a Gyógyszerágazat volt, ahol a növekedés 19% volt, az eladások pedig elérték a 14,9 milliárd dollárt. Nem véletlen tehát, hogy a most kinevezett Elnök-vezérigazgató is a Gyógyszerágazat vezetője volt. E folyamatos és nagyarányú növekedés segítségével a Johnson&Johnson nagyot lépett előre: világszerte az 5., az USA-ban pedig a 4. legnagyobb gyógyszer-egészségügyi cégcsoporttá vált.

A Johnson&Johnson Gyógyszerágazata a következő vállalatokból áll: Janssen-Cilag, Janssen Pharmaceutica, OrtoBiotech, Ortho McNeill, Centocor.

A cégcsoport tavaly , történetének eddigi legnagyobb felvásárlásával 10,2 Milliárd dollárért megvásárolta a szintén amerikai tulajdonban lévő Alza Corporation Gyógyszergyárat. E felvásárlás nagymértékben hozzájárult a cég Gyógyszerágazatának erősödéséhez. A tranzakció következtében a Janssen-Cilag széles termékportfoliója több ígéretes gyógyszerrel bővült, valamint új gyógyszerbeviteli technológiák kerültek a cég birtokába. Ez mindenképpen hozzájárult a nagymértékű növekedéséhez.

A Johnson&Johnson a jövőben is komoly hangsúlyt fektet az egészségügyi ellátórendszereket szolgáló termékeinek fejlesztésére, valamint a gyógyszerkutatásra. Ennek jeleként egyesítették a cég korábbi európai és Egyesült Államokbeli kutatóközpontjait is. Az így kialakított Johnson&Johnson Gyógyszer Kutató és Fejlesztő Részleg remélhetően a gyógyszer-kutatás húzóerejévé válik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik