Belföld

Egyedülálló online siker – Több milliós nyereséggel zárt 2001-ben a Startlap

Több milliós nyereséggel, előző évi árbevételének megötszörözésével zárta a 2001-es évet a Startlap(www.startlap.hu), a legdinamikusabban fejlődő hazai portál. A hazai online piacon egyedülálló sikert hatékony üzletpolitikájának és hasznos tartalmának köszönheti.

A Startlap másfél év alatt az egyik leglátogatottabb portállá vált, mely átláthatóságával, könnyű kezelhetőségével elnyerte mind a látogatók, mind a hirdetők bizalmát. Sikerét az is bizonyítja, hogy a Medián Webaudit mérései szerint idén nyitóoldalát többen keresik fel naponta, mint a vezető hírportálok nyitóoldalát.

A Startlap 2001-es eredménye egyrészt a benne rejlő kivételes és változatos hirdetési lehetőségeknek, másrészt a portál tulajdonosa által biztosított kivételes média-és marketingháttérnek köszönhető. A Startlap 2000 júniusában került a Sanoma Budapest Kiadói Rt. tulajdonába. Az eltelt másfél év alatt a látogatottsága megnyolcszorozódott, és a hazai piacon egyedülálló növekedést ért el.

A Startlap nyitóoldalán illetve tematikus linkgyűjteményén keresztül mind a tömeges, mind a célzott elérést biztosítja a hirdetői részére. A portál hirdetői köre az elmúlt évben legnagyobb százalékban a bankszektorból és telekommunikációs cégekből tevődött össze, de jelentős volt az internetszolgáltatók és az autóipar jelenléte is, illetve fokozatosan erősödött az FMCG cégek online költése is.

Gerentsér Imre internetes lapigazgató elmondta: “A Startlap 2001-es eredménye is alátámasztja, hogy a hirdetői piac felismerte a Startlapban rejlő kivételes hirdetési lehetőségeket és élt is azokkal. A Startlap nyitóoldalán keresztül hirdetőink nagy tömegeket érhetnek el, a lap.hu rendszer pedig célzott kommunikációt tesz lehetővé, melynek több mint 600 tematikus oldalán keresztül különböző érdeklődési körű, szűkebb csoportok érhetők el. Reméljük, hogy ezt a sikeres üzleti modellt továbbiak követik majd a Sanoma portfólión belül, melynek megvalósításához nyitottak vagyunk kreatív, rugalmas üzleti partnerekkel történő együttműködésre.”

A Startlap folyamatosan új szolgáltatásokkal bővítette kínálatát az elmúlt év során. Ezek egyike a tavaly márciusban indított, itthon egyedülálló lap.hu rendszer (http://www.lap.hu). Az Európában még tíz országban működő lapgyűjtemények közül a holland Startpagina szerkesztősége után itthon fejlődik legdinamikusabban a lapmozgalom. A lap.hu több mint 600 tematikus oldalát a Medián Webaudit statisztikái alapján már naponta 85-90.000 netező látogatja hétköznapokon, linkjeinek száma eléri a 100.000 ezret.

További új szolgáltatás a portál saját keresője, mely még egyszerűbbé teszi a kívánt tartalmak gyors elérését a Startlap szerkesztett tartalmán belül. A látogatók naprakészségét az egy hónapja indított Hírlevél segíti. A portál legújabb vállalkozása, a Startlap Apró (http://www.startapro.hu) oldalain 22 apróhirdetési kategóriában kereshetnek az idelátogatók. Az alig egy hónapja indult, könnyen kezelhető apróhirdetési centrum robbanásszerűen fejlődik: már naponta közel 6,000 látogató olvassa a napról napra növekvő számban megjelenő hirdetéseket.

A Sanoma Budapest Kiadói Rt.
2001. október 1-től a VNU Budapest Lapkiadó Rt. új tulajdonosa a finn SanomaWSOY médiacsoport. A SanomaWSOY Európa ötödik és a világ 12. legnagyobb médiavállalkozása 2,26 milliárd eurós pro forma nettó árbevételével (2000) és 300 lapból álló portfóliójával. Munkatársainak száma meghaladja a 13 ezret.
Több, mint 30 kiadványával és 8 internetes termékével a Sanoma Budapest Kiadói Rt. Magyarország egyik legnagyobb médiavállalata. A kiadó a magazinpiacon 36%-os piaci részesedéssel rendelkezik, 420 munkatársa kb. 14 milliárd forintnyi éves árbevételt ér el.

További információ: Németh Norbert internetes marketingmenedzser (tel.: 437-3607, fax: 437-3737, e-mail: nnemeth@vnubp.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik