Belföld

Nem csak a ruha teszi; Túl a háromszázadik SunSystems bevezetésen: az LLP vállalatirányítási rendszere a La Halle-nál

Az LLP Budapest Kft. a SunSystems integrált rendszer főkönyvi, tárgyieszköz-nyilvántartási, költségfelosztási, illetve deviza-kezelési egységeit vezette be a La Halle Hungary Kft-nél.

Mivel a cipő- és ruhatermékek kiskereskedelmi árusításával foglalkozó La Halle tevékenységi köréből adódóan óriási mennyiségű számviteli bizonylatot generál, ezért üzletvitele számára kritikus, hogy napi tevékenységét és a stratégiai döntéseket olyan pénzügyi alkalmazás támogassa, amely maximálisan kielégíti a vállalkozás igényeit. A területen valóban széles kínálati jellemzővel bíró piacon kutatva végül a cég választása a SunSystems pénzügyi-üzleti döntéstámogató rendszerére esett, s ezzel az LLP Csoport világszinten már több mint háromszáz ERP projektet bonyolított sikeresen.

A La Halle hazai indulása óta külső könyvviteli cég látta el a számviteli feladatokat, nemrégiben azonban döntés született arról, hogy ezeket a teendőket is cégen belül kell megoldani. “A háttérben az állt, hogy a vállalat gyors növekedése következtében egyre több stratégiai döntést kellett meghozni, az ehhez szükséges információk viszont – lévén külső cég bonyolította a számvitelt – vagy nem álltak rendelkezésre, vagy túl sok időbe telt a beszerzésük.” – mondja Kiss Erika, a La Halle pénzügyi igazgatója.

A rendszer kiválasztásához a La Halle munkatársai igényeiket és lehetőségeiket egyaránt tükröző szempontrendszert állítottak fel, amelyből az öt legfontosabb sorrendben az ár, a határidő, a bevezetés utáni támogatás, a felhasználói riportolási funkciók tárháza, s végül a konszolidáció lehetősége volt. Több ajánlatot megvizsgálva és elemezve az LLP Budapest pályázatát hirdették ki nyertesnek. A bevezetés első és legfontosabb állomásaként a magyar számviteli előírásokat kellett a SunSystems rendszerének kielégíteni. Majd erre a vázra épültek fel a rendszer további elemei, hogy a tulajdonos információigényeinek is megfeleljen.

Habár a határidő szoros volt, a bevezetés gördülékenyen ment. “Ami igazán nehézséget okozott, az inkább abból adódott, hogy a rendszer bevezetésével párhuzamosan egy stábot is ki kellett alakítanunk, akiknek nagyon gyorsan meg kellett ismerniük a cég folyamatait. Könnyebbség volt viszont, hogy az LLP már az ajánlatában is használható menetrendet állított össze. Nyilván ebben benne volt a több száz cégnél szerzett bevezetési tapasztalatuk is.” – értékeli a helyzetet a pénzügyi igazgató.

Számos, az üzletvitelt még fokozottabban támogató megoldás építhető az alkalmazásba. “A SunSystems például alkalmas arra, hogy segítségével egyszerűen megszerkesszük a riportok formátumát, s szinte perceken belül nagyon részletes és friss, ugyanakkor az igényeket maximálisan kielégítő adatokat kapjunk.” – mondja Halásziné Heidrich Ágnes főkönyvelő, míg Kiss Erika a vállalaton belüli rendszerek integrációját emeli ki. “Cégünkön belül két rendszer működik. Az ügyvitel és a számvitel – amit az LLP szoftverével elégítünk ki -, valamint a készletnyilvántartó rendszer, ami viszont az üzletekben van telepítve, s ez kapcsolódik a franciaországi szerverhez. Utóbbiban rögzítésre kerül a beszerzés és értékesítés cikkszámonként, ami részletesebb, mint a számviteli, ahol ez csak számla szinten valósul meg. Nemrégiben született meg a döntés, hogy e két rendszert elektronikusan is összekössük.”

“Nagyon örülök, hogy az LLP Csoport által bevezetett SunSystems rendszer felhasználóinak tábora újabb ügyféllel gyarapodott. Büszke vagyok arra, hogy a több mint háromszáz sikeres projekthez a budapesti iroda is jelentős mértékben hozzájárult.” – nyilatkozta Barbara Dreska, az LLP Budapest ügyvezető igazgatója.

A La Halle-ról
A cipő- és ruhatermékek kiskereskedelmi árusításával foglalkozó La Halle Hungária Kft. 1999 április óta van jelen Magyarországon. A francia Vivarte Groupe 100 százalékos tulajdonában lévő leányvállalata pillanatnyilag 18 üzlettel rendelkezik hazánkban, amelyek többségében Budapesten találhatók, de jelen vannak vidéken is, például Miskolcon, Székesfehérváron, illetve Nagykanizsán.

Az LLP Csoportról (www.llpgroup.com):
Az LLP Csoport 1992-ben alakult meg Prágában, napjainkra pedig vezető szerepet vívott ki az üzleti és pénzügyi szoftvermegoldások képviselete terén Közép- és Kelet Európában. Az LLP kínálatában szerepel a SunSystems ERP megoldása, a Pivotal CRM rendszere, a time@work idő- és költségnyilvántartó szoftver, a Fourth Shift termelésirányító megoldása, illetve az Ariba B2B elektronikus beszerzési rendszere. Az LLP 1995-ben kezdte meg kelet-európai terjeszkedését, melynek eredményeként ma már – a prágai mellett – Budapesten, Bukarestben, Pozsonyban, Szófiában, Varsóban és Zágrábban vannak irodái. Az LLP Csoport a világ számos országában vezet projekteket, így többek között Belgiumban, Olaszországban, Egyiptomban, Venezuelában, Japánban, az Egyesült Államokban és Kanadában.
Az LLP Csoport ügyfélkörébe tartoznak az üzleti élet szinte minden területén tevékenykedő cégek, a petrolkémiai ipartól a szállodákon és gyógyszergyárakon keresztül a televízió-állomásokig. Ügyfelei között megtalálható például a BP, GlaxoSmithKline, Johnson & Johnson, Mirato, Roche, KPMG, UPS és a Duna Szálloda Rt.

További információk:
LLP Budapest Kft. – Paul Brigitta
Tel.: 412-2400 Fax: 412-2401 E-mail: Brigitta.Paul@llpgroup.com
Web: www.llpgroup.com

Ajánlott videó

Olvasói sztorik