Nagyvilág

Ennyi égő még soha nem világított plázán

Rekordszámú, mintegy 1,2 millió darab karácsonyi égővel díszítették ki a canberrai bevásárlóközpontot.

A Guinness Rekordok pénteken állapította meg, hogy a 120 kilométernyi, három hatalmas becsomagolt karácsonyi ajándék alakját formáló, többszínű égősor a valaha legnagyobb installáció LED-égőkből.

Tavaly a saját házát díszítette ki

David Richards az égősort számos önkéntes segítségével feszítette ki, a szükséges áramot a helyi szolgáltató ajánlotta fel a rekorddöntő kezdeményezés számára.

A foglalkozását tekintve jogász férfi tavaly már felállított egy hasonló rekordot, amikor a saját házát borította be karácsony alkalmából több mint ötszázezer villanykörtével. Akkor négy hét alatt 75 ezer látogató érkezett a házhoz, hogy megtekintse az ünnepi díszkivilágítást, komolyan megnehezítve ezzel az ott lakók életét – Richards családjának tagjai alig tudtak ki- vagy bemenni saját otthonukba.

Adományokat is gyűjtenek

“Ezt nem tehetem meg még egyszer a családommal vagy a szomszédjaimmal” – mondta a jogász, hozzátéve, hogy ezért választotta ki akciójához a városközpontban található helyszínt.

Az ünnepi kivilágítás péntektől egészen év végéig lesz látható a bevásárlóközpontban. Az installáció megtekintése ingyenes, Richards a tavalyi sikeren felbuzdulva adományokat gyűjt a hirtelen csecsemőhalálban elhunyt gyermekek családjainak és a bántalmazott gyermekek megsegítésére. 2013-as akciójával a férfi 138 ezer ausztrál dollárt (mintegy 29 millió forintot) gyűjtött jótékony célra, idén ennél is több adományt remél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik