Nagyvilág

Öt gyerekét ölhette meg egy férfi Alabamában

A gyermekek édesapját, a 32 éves Timothy Ray Jonest vádolják a gyilkossággal, akinek a vérrel áztatott Cadillacjét feltartóztatták a hétvégén – írja az NBC News.

Az öt gyermek holttestét egy alabamai erdőben találták meg kedden. A rendőrség szerint mindannyian testvérek voltak, és egy héttel előbb tűntek el Dél-Karolinából – derül ki az NBC cikkéből.

A férfit eredetileg csak azért állították meg az autójával, mert azt gyanították, hogy valamilyen szer hatása alatt vezet, amelyről kiderült, hogy szintetikus marihuána lehetett. Aztán a vért is megtalálták az autóban, és végül a férfi elvezette a rendőröket a gyermekek holttestéhez.

A területi ügyész szerint vélhetően még Dél-Karolinában ölte meg az gyerekeket, majd Alabamába vitte a holttestüket. A férfinak – akit az ügyész számítógépzseninek írt le – az a tévképzete lehetett, hogy a gyermekei meg akarják ölni őt. 

A gyerekeket augusztus 28-án látták utoljára. A férfi és az öt gyerek az amerikai munka ünnepén (szeptember első hétfőjén, ez 2014-ben elseje volt) egy családi találkozóra indultak, de nem érkeztek meg oda. Szeptember harmadikán bejelentették az eltűnést.

A szintetikus fű brutális

Sokkal keményebb, mint természetes „megfelelője” a szintetikus marihuána. Amerikában és az EU-ban már betiltották az egyik fő összetevőjét, a JWH-018-at, mert szívpanaszokat, pszichés panaszokat okoz. Több ezer esetben kérték a hivatalos szervek segítségét a K2 vagy Spice nevű szer fogyasztói – volt, hogy valaki kutyaként viselkedett majd szétmarcangolt egy kutyát. Igaz, teljes ok-okozati összefüggést nem tudtak kimutatni (nem fordulnak elő ilyen tömeges esetek), s volt már szívroham, ami előtt valaki szintetikus füvet szívott. Amúgy a hatása hasonló, mint a természetes marihuánáé, csak intenzívebb. A szer nagy veszélye, hogy erős fiziológiai választ vált ki a szervezetből, ezek között lehet a szív túlterhelése, de lelki instabilitást is okoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik