Közélet

Svájci üldözőket hallucinált a gyerekét halálra késelő apa

A gyilkos szülőt és tanúkat hallgatott meg a bíróság. Senki sem tudta még feldolgozni a történteket.

A 44 éves büntetett előéletű apa és a tanúk meghallgatásával kezdődött az Egri Törvényszéken annak a férfinak a pere, aki tavaly decemberben, Füzesabonyban, az utcán leszúrta hatéves kisfiát. Az apa részletes vallomást tett a tárgyaláson – írja a heol.hu.

A bíróságon magát megtörtnek mutató apa könnyeivel küszködve elmondta, nem volt tudatában annak, mit tett. A nála lévő késsel saját magának is életveszélyes sérüléseket okozott, és csak a kórházban lábadozva jött rá, hogy megölte a kisfiát. „Bármit megadnék most, hogy ő élhessen inkább, ne én” – olvasta fel előre megírt vallomásából.

A férfi mondandójában vissza-visszatérő motívum volt, hogy a gyilkosság napján egy kristály nevű dizájnerdrog – amelyet intravénásan adott be magának – hatása alatt üldöztetéses kényszerképzete volt. Most részletesen elmondta, mit hitt: eszerint meg volt győződve arról, hogy svájci rendszámú autók üldözik, hogy elvegyék tőle a kisfiát. Állítja, mindenáron meg akarta védeni a gyerekét. A bíró kérdésére, hogy miért gondolta azt, hogy a gyereket bárki is el akarja venni tőle, az apa azt mondta, féltékeny volt, attól tartott, hogy az élettársának másik kapcsolata van már Svájcban és oda akarja vinni a kisfiút.

Mivel a vádlott folyamatosan arra hivatkozott, hogy attól való félelmében szúrta le végül gyermekét, hogy elvehetik tőle a kicsit, ezért a bíró megkérdezte tőle: miért szúrta meg a gyermeket, ha az volt számára a legfontosabb, hogy ne veszítse el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik