Közélet

Agyonverte, majd táskába rakta és kidobta gyerekét az anya

A három éves Mikaeel édesanyja brutálisan megverte a gyermeket, elrejtette a testét és bejelentette a rendőrségen, hogy eltűnt. Az apa azt reméli, hogy a nő rengeteget fog szenvedni tettéért – írja a Daily Mail.

„Egy állat se ölné meg a saját kicsinyét” – mondta az Angliában élő apa a lapnak. Szerinte az anyát a szemet szemért elv alapján kéne büntetni. „De nem akarom azt se, hogy a pokolban rohadjon. Azt akarom, hogy örökké éljen és minden nap szembe kelljen néznie azzal, hogy mit követett el” – tette hozzá.

A 34 éves Rosdeep Adekoya azután kapta fel a vizet, hogy a gyerek megbetegedett. Brutálisan megverte Mikaeelt, aki két nap múlva belehalt a verésbe. Adekoya a holttestet egy bőröndbe tette és negyven kilométerrel arrébb elrejtette, majd felhívta a rendőrséget és bejelentette a gyerek eltűnését.

Az ügyben azért is vizsgálat indult, mert felmerült a családvédelmi szolgálat felelőssége. Adekoya öt gyermekét ugyanis már kétszer állami gondozásba vették, de visszakerültek hozzá annak ellenére, hogy a szomszédok, sőt Adekoya édesanyja is jelezte a hatóságoknak, hogy a gyerekek súlyosan el vannak hanyagolva. Koszos matracokon aludtak és egész hétvégékre magukra voltak hagyva, míg az anyjuk részegen és bekokainozva bulizott.

Mikor Adekoya, aki egyébként egy köztiszteletben álló orvos lánya, elköltözött Edinburghbe, az előző lakhelyén működő családvédelmi szolgálat nem továbbította adatait az új helyre, így onnantól már senki nem figyelt a gyerekekre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik