Nagyvilág

Hackertámadás a WikiLeaks-et letiltó Mastercard ellen

Hackertámadások bénították meg szerdán a Mastercard, és egy svájci bank weboldalát, miután megszüntették üzleti kapcsolatukat a WikiLeaks alapítójával.

Szintén hackerek támadták meg annak az ügyvédnek a honlapját és levelezési rendszerét is, aki azt a két nőt képviseli, akik molesztálással vádolták meg a WikiLeaks-alapító Julian Assanget. A WikiLeaks közölte, hogy nincsen közük a támadásokhoz.Egy hackerekből álló csoport szerdán jelentette be, hogy összehangolt támadásokkal elérhetetlenné tették a Mastercard honlapját. Közép-európai idő szerint késő délután az amerikai pénzügyi cég weboldalát Budapestről nem lehetett megnyitni.

A Mastercard azután vált a hackerek céltáblájává, hogy a cég bejelentette: nem utalnak át támogatásokat a WikiLeaksnek, mert “illegális cselekményekben vesz részt”. A cég legnagyobb riválisa, a Visa szintén közölte, hogy ő rendszerükön keresztül sem lehet pénzt utalni a kormányzati iratok kiszivárogtatására létrehozott oldalnak. Egy izlandi cég erre válaszul közölte, hogy per fognak indítani a Visa ellen, azzal vádolva a céget, hogy politikai nyomásnak engedett.

AJÁNLOTT LINKEK:

Túlzott kalózkodáshoz vezethetnek a kiszivárogtatások (Kitekintő.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik