Belföld

Bezárták a West Balkánt

A terézvárosi jegyző szerdán 90 napra, ideiglenesen bezáratta a budapesti West Balkán szórakozóhelyet – közölte a kerületi önkormányzat.

Múlt szombat éjjel a Nyugati téri szórakozóhelyen eddig ismeretlen okból tömegpánik alakult ki. A diszkóból kiáramló tömegben három fiatal lány meghalt. A történtek miatt a rendőrség hat embert vett őrizetbe.

A döntés indoklásában az olvasható, hogy a West Balkán nevű szórakozóhely az önkormányzatnál szereplő bejegyzése alapján mint vendéglátóüzlet este hét órától este tízig lehetett volna nyitva, engedélye háromszáz fő befogadására szólt. A határozat szerint a múlt szombaton történt halálos áldozattal járó estén a jegyző tudomására jutott, hogy a hely este tíz után is nyitva volt, és mintegy 2500 ember tartózkodott a helyszínen. Ezek alapján a nyitvatartási idő utáni nyitva tartást és a befogadóképesség többszörös túllépését is bizonyítottnak tekintette a jegyző.

Emlékeztetett továbbá arra, hogy tavaly december 11-én tartott helyszíni ellenőrzésen is azt tapasztalták, hogy a hely este tíz után nyitva volt, így a jegyző felszólítására akkor kiürítették és bezárták. Tehát az üzemeltetők többszörösen is megszegték a terézvárosi önkormányzatnak az üzletek éjszakai nyitva tartásának rendjéről szóló rendeletét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik