Kultúra

Kulminál a fesztiválszezon [heti koncertajánló]

Fesztivál Szolnokon, Veszprémben és Tokajban, koncertek Budapesten és Pécsett.

KYLESA (USA)
Budapest, Dürer-kert, július 12. 20h

Ez a hét is nehezen indul: kedden az igen súlyos zenét játszó Kylesa lép fel ismét a Dürer-kertben. A Mastodon nyomdokain haladó csapat tavaly augusztusban ugyanebben a klubban már bemutatkozott nekünk a Converge társaságában, és elég nagy sikert aratott, úgyhogy most last minute jelleggel főzenekarként is eljön hozzánk vadul riffelni és szálldosós témákat pengetni.

Belépő: elővételben 1500, a koncert napján 2500 Ft
Kylesa a Myspace-en

EFOTT
Szolnok, július 12-17.

Július közepe van, kulminál a fesztiválszezon. Most zajlik Magyarország egyetlen utazófesztiválja, egyben legnagyobb hallgatói bulija, az EFOTT is, amely idén Szolnokon kerül megrendezésre. A zenei programban a Csík zenekar, a Tankcsapda, a Republic, a Quimby és a többi magyar nagyágyú mellett ott lesz az Apollo 440, sőt Haddaway (!) is, de X-faktorosakat és dumaszínházat is lehet hallgatni, mi több, tehetségkutatóra is sor kerül.

Bérlet: 18 900, napijegy 5990 (keddre 2490) Ft
Részletes program

WHITESNAKE (UK)
Budapest, Petőfi Csarnok, július 13. 20h

A Kylesához hasonlóan visszatér a tett helyszínére a hard rock és a hajmetál egyik legnagyobb klasszikusa, a Whitesnake is: a Deep Purple-ben is megfordult David Coverdale vezette együttes ismét a Petőfi Csarnokban mutatja be új lemezét, amelynek címe Forevermore. A bulin ettől függetlenül persze a hetvenes évek trapézgatyás himnuszai és a következő évtized ballonkabátos-mellkasvillantós slágerei is elhangzanak majd.

Belépő: 10 500 Ft
Whitesnake a Myspace-en

VESZPRÉMI UTCAZENE FESZTIVÁL
Veszprém, július 13-16.

Vissza a fesztiválokhoz, hiszen tényleg dömping van: míg Szolnokon az EFOTT zakatol, a Dunántúlt Veszprém mulattatja az Utcazene Fesztivállal. A díjakért és új rajongókért versengő húsz hazai „utcazenekar” mellett idén is számos honi és külföldi fellépő szerepel a programban Roy Pacitól Gentlemanen és a Kiscsillagon át a Desorden Públicóig – részletesebb étvágygerjesztés itt.

Belépő: ingyenes, kivéve a nagyszínpadot, ahova a bérlet 3500/4500, a napijegyek 1500-2000 Ft-ba kerülnek
Részletes program

HEGYALJA FESZTIVÁL
Tokaj, július 13-17.

És még mindig nincs vége, hiszen a napokban tartják a keleti országrész egyik legnagyobb buliját, a Hegyalját is, amelyen idén olyan előadók lépnek fel, mint a Slayer, a Mastodon, a Ladytron, a Pennywise, John B, a Foreign Beggars, a Pennywise, a Belga és az Irie Maffia. Ehhez a felsoroláshoz sokaknak valószínűleg nem is kell már semmit hozzáfűzni, de a sor még messze nem ért véget, így szíves tanulmányozásra ajánljuk bővebb előzetesünket is.

Belépő: bérlet 22 000, napijegy 7500 Ft

ROY PACI & ARETUSKA (I)
Budapest, A38 Hajó, július 15. 19h

A Veszprémi Utcazene Fesztivál egyik fő fellépője, Roy Paci megáll Budapesten is koncertezni egyet, ha már erre jár, és ebben nincs is semmi meglepő, hiszen a Manu Chao mellől szalajtott muzsikus roppant népszerű mifelénk. A ska- és reggae-hatású szicíliai zenét játszó trombitás fővárosi bulijához a Bohemian Betyars melegít.

Belépő: elővételben 3500, a koncert napján 4000 Ft
Roy Paci a Myspace-en

THE NEW YORK SKA-JAZZ ENSEMBLE (USA)
Pécsi Est Café, július 16. 21h

A ska zenekarok általában elég aktívak, ha koncertezésről van szó, de a New York Ska-Jazz Ensemble mindenkire ráver egy-két kört, főleg, ha magyarországi fellépésekről van szó. A Szigeten és több hazai szilveszteri buliban is megfordult együttes most Pécsre érkezik, és egy ingyenes koncert keretében vezeti elő lágyan és kedélyesen ringatózó dalait.

Belépő: ingyenes
The New York Ska Jazz Ensemble a Myspace-en

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik