Foci

Del Bosque is megnézte a magyar fejlesztésű gólbírót

A Maruzsi László által kifejlesztett elektronikus gólbírónak sikere volt egy spanyolországi kiállításon.

Negyven ország képviselői vettek részt múlt héten egy labdarúgással foglalkozó technikai kiállításon Spanyolországban, az elektronikus gólbírót bemutató magyar delegációt Dunai Antal, az MLSZ elnöki tanácsadója vezette – számol be róla az mlsz.hu.

Mint írják, a Maruzsi László által kifejlesztett rendszer működését megtekintve tetszését fejezte ki Donald McVicar, a labdarúgás szabályalkotó testületének (IFAB) skót delegáltja, Ángel Maria Villar, a spanyol szövetség elnöke, az UEFA alelnöke, Vicente del Bosque spanyol szövetségi kapitány, valamint a spanyol játékvezetői kar vezetősége is.

A valós idejű segítséget nyújtó technológia jelzi, ha a labda áthaladt a gólvonalon – ha már a 2010-es vébén is használják, talán Frank Lampard gólját is megadták volna az angol-német rangadón.

“Eredetileg a leshelyzetek elbírálását segítő rendszert kezdtünk kidolgozni, de a FIFA úgy döntött, hogy először a gólvonalproblémát oldaná meg technológiai segítséggel, ezért felfüggesztettük a lesrendszer tesztelését, és ráálltunk a vonaltechnológia tökéletesítésére” – mondta el Maruzsi László a magyar szövetség honlapjának.

Az IFAB március elején dönt arról, hogy a technológia továbbjut-e az utolsó elbírálási fázisba, ezután már csak a tesztelések lennének hátra, hibátlan működés esetén pedig a klubok megvásárolhatnák a rendszert.

Maruzsiék a lestechnológia fejlesztésén tovább dolgoznak majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik