Belföld

Kerényi: Magyarországon lopnak

2012 ötödik hetében szó esett kurucos labancról, díszmagyart öltő kormányról, zöldülő LMP-ről, olajfátlanságról és az uzsoráslelkű Valutaalapról. Dumagyűjtemény.

Ez a kuruc beszédű és labanc viselkedésű ország. Majtényi László alkotmányjogász (Népszabadság, január 30.)

 

Magyarországon lopnak. Azért kell új köztársaság, új jogrend, hogy a tömeges lopás megszűnjön. Kerényi Imre rendező (Echo TV, január 31.)


Fotó: Neményi Márton

Tisztában vannak már vele a legelszántabb fülkeforradalmárok is, hogy Orbán Viktor legnagyobb választási ígérete teljesíthetetlen. Hollósi Zsolt újságíró a munkanélküliségről (Délmagyarország, január 31.)

 

Az LMP túl fogja élni ezt a választási ciklust, ha tovább zöldül. Péter Mihály agrárpolitikus, Magosz-alelnök (Echo TV, január 31.)

 

Mindenki úgy szeretne összefogást, hogy mögötte alakuljon ki. Krekó Péter politológus az ellenzéki mozgalmakról (ATV, február 1.)


Arra kellett neki a demokrácia, hogy mindenki mást kiszorítson belőle. Parti Nagy Lajos író Orbán Viktorról (FN24.hu, február 2.)

 

Ha megállapodik az IMF-fel, iszonyú megszorításokra kényszerül. Ha nem, jön az államcsőd. Debreczeni József közíró Orbán Viktorról (168 Óra, február 2.)

 

A Valutaalap, a Provident és a tanyasi uzsorás között nem látok lényegi különbséget. Fábry Sándor műsorvezető (Heti Válasz, február 2.)


Fotó: Kummer János

Annyira hülyék, hogy még azt sem értik, amit hazudnak. Para-Kovács Imre újságíró (Hírszerző.hu, február 2.)

 

Díszmagyart ölt magára, nem polgári ruhát. Aczél Endre újságíró az Orbán-kormányról (Népszabadság, február 3.)

 

Minden összegnél van több. Farkas Erika műsorvezető (Magyar Rádió, február 3.)

 

Magyarországon most ruhaváltás zajlik. Megváltozik a demokrácia ruhája, de nem a demokrácia változik meg. 23 évvel a rendszerváltás után adunk egy tisztességes gúnyát az országra. Kovács Zoltán kommunikációs államtitkár (Magyar Hírlap, február 4.)

 

Van egy kör, amely egy bizonyos fajta színházi ízlést és stílust terrorként értelmez. Ők tehát terroristák. Mi pedig a demokráciáért küzdünk. A szellemi demokráciáért. Pozsgai Zsolt drámaíró, az Új Színház művészeti vezetője (FN24.hu, február 4.)

 

Szláv asszimilánsként imádta a magyart. Tamás Gáspár Miklós filozófus Csurka Istvánról (HVG Onlie, február 4.)

 

Az olajfa nem ebben az országban terem. Schiffer András LMP-politikus (Magyar Nemzet, február 4.)


Fotó: Kummer János


Mi azoknak a politikai képviseletére szeretnénk vállalkozni, akiket mélyen felháborít és elkeserít az Orbán-rendszer, de emiatt nem akarják szőnyeg alá söpörni a megelőző ciklus hibáit és csalódásait.
Jávor Benedek LMP-politikus (Facebook.com, február 4.)

 

A bukás nem rázta meg eléggé az MSZP-t ahhoz, hogy kíméletlenül végiggondolja önmagát. Mihancsik Zsófia újságírónő (Galamus.hu, február 5.)

 

Aki mindent tud, nem biztos, hogy művész., aki nem tud mindent, azt biztosan nem az. Gyémánt László festőművész (Vasárnapi Hírek, február 5.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik