Belföld

Orbán: Nem a csík tolja a repülőt

A Malév kálváriája juttatta eszünkbe, hogy utánanézzünk, közélőinknek milyen élethelyzetekben jutottak eszükbe repüléses dumák.

A kommunistáknak az a tulajdonságuk, hogy kötelékben repülnek. Vagy mindegyik visszajön, vagy senki. Orbán Viktor Fidesz-politikus (Heves Megyei Hírlap, 1994. április 16-17.)

 

A miniszterelnök időnként eljátssza azt, hogy megrázza a fát. Erre a verebek fölrepülnek, azután visszatelepülnek, legfeljebb nem ugyanazokra az ágakra. Rapcsák András kereszténydemokrata politikus Horn Gyuláról (Ez a Hét, 1995. január 20.)

A repülőtérre még most is úgy indulok ki, hogy ha nem motoznak meg, már az is öröm. Magyar Bálint volt szamizdatos szabaddemokrata politikus (Reform, 1997. április 29.)

 

Horn Gyula számára természetesen biztosítjuk az ingyenes, nyugdíjas repülőjegyet Moszkvába. Torgyán József kisgazda politikus (Zalai Hírlap, 1998. április 4.)

 

Nem a csík tolja a repülőt. A biztonsági szempontokat igazítjuk a mindennapi élethez, s nem fordítva. Orbán Viktor miniszterelnök (Fejér Megyei Hírlap, 1999. április 12.)

 

Na igen! Politikai ellenfeleim nagyon szeretnék, ha én már repülnék. Torgyán József mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszter (Kisalföld, 2000. december 21.)

 

A Széchenyi-terv nem lufi, hanem egy gyönyörű repülőgép, amellyel felemelkedünk. Matolcsy György gazdasági miniszter (Hajdú-Bihari Napló, április 23.)

Nyolc-tízszázaléknyi szavazatot elvesznek a jobboldaltól ezek a zavarórepülést végző pártocskák. Kövér László Fidesz-politikus a Jobbikról (Új Dunántúli Napló, 2003. november 5.)

 

Amikor elnök lettem, az SZDSZ repülője éppen a földnek akart csapódni, megpróbáltam felhúzni a gépet. Retkes Attila szabaddemokrata politikus (168 Óra, 2010. április 29.)

 

2006 óta tart az MSZP mélyrepülése. Földes György szocialista politikus (168 Óra, 2010. június 3.)

 

Az imponáló repülőrajt után a Fidesz egyre nehezebben halad az elődök által aprólékos gonddal telepített pénzügyi-gazdasági-szociális aknamezőn. Szerető Szabolcs újságíró (Magyar Nemzet, 2010. július 10.)

A volt miniszterelnök-pártelnöknek sokat köszönhet az MSZP, ahogy a mélyrepülésben is volt szerepe. Molnár Zsolt szocialista politikus Gyurcsány Ferencről (Népszava, 2011. november 5.)

 

Az LMP ufó – azonosítatlan repülő tárgy. Ágh Attila politológus (ATV, 2012. február 1.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik