Belföld

Kisgép zuhant le két emberrel

Egy transzformátorházba csapódott és kigyulladt egy Horvátországból induló, kis magángép Svájcban, a híres síparadicsom, St Moritz közelében - közölte a helyi rendőrség több portállal. A fedélzeten utazó két ember meghalt.

A Zágrábból induló kisgép a Samedan néven is ismert Engadin repülőtéren akart leszállni Svájc keleti részén, amikor a baleset történt – közölte az AFP francia hírügynökséggel egy helyi rendőrségi szóvivő. Sandro Pensa elmesélte, hogy az első leszállási kísérlet nem sikerült, és az azt követő manőver közben a gép feltehetően egy elektromos vezetéknek ütközött, majd transzformátorházba csapódott Bever falu közelében, és azonnal kigyulladt.

A becsapódás után keletkezett tüzet már sikerült eloltaniuk a svájci tűzoltóknak, de a környéken több település is áram nélkül maradt.

Az Engadin-völgyben, Samedan városnál található repülőtér Európa legmagasabban fekvő repülőtere. A tengerszint feletti 1 707 méteres magasságban található repülőteret leginkább a St Moritzba tartó emberek magángépei használják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik