Belföld

Leleplezték a kazánmaffiát

Hónapokon át tartó nyomozásának eredményeképp sikerült felgöngyölíteni a bűnözők tevékenységét.

Huszonötmillió forintot is meghaladja az a kárérték, amelyet azok a tolvajok okoztak, akik az országban több épülőfélben lévő házból vittek el értékeket, elsősorban kazánokat; öt gyanúsított előzetes letartóztatását rendelte el a bíróság, illetve egy gyanúsított házi őrizetben várhatja az ügy további alakulását – tájékoztatott a rendőrség szerdán.

Dobi Tamás, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője közölte: a miskolci rendőrkapitányság nyomozóinak hónapokon át tartó nyomozásának eredménye, hogy sikerült felgöngyölíteni egy több mint 20 rendbeli lopássorozatot. Az eljárás még ez év szeptemberében kezdődött, amikor a járőrök Miskolcon ellenőriztek egy tehergépkocsit, illetve annak sofőrjét is utasait.

Hozzátette: az intézkedés során kiderült, hogy a jármű vezetőjével szemben körözést adtak ki, emellett engedély nélkül tartott gázpisztoly és betöréshez alkalmas szerszámok is előkerültek a járműből.

A nyomozóknak a kikérdezéskor 24 rendbeli lopás elkövetését ismertek be a gyanúsítottak, és az eljárás során további bűntársak és orgazdák azonosítása is megtörtént.
Az adatok szerint a bűnözői csoport az ország egész területén “aktivizálta” magát, főleg épülőben lévő házakból loptak el szerelvényeket, műszaki cikkeket, de nagyrészt már beépített kazánokat. A gyanúsítottak által okozott kár összértéke az eddigi adatok szerint meghaladja a 25 millió forintot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik