Sport

Majdnem belehalt a térdműtétbe az egyik legtehetségesebb röplabdázó

Andrea Amato / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Andrea Amato / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Izomról izomra átvágták a lábát, a halálközeli állapotba került, közben az ügyészség csak hallgat egy fiatal, szerb röplabdázó esetében. A család igazságot követel, de hiába perelt be két intézményt is, semmi sem történt. Lányuk, a mindössze 18 éves Danica Ružić örökre rokkant marad.

Danica Ružićnak hatéves kora óta egyetlen álma volt, hogy profi röplabdajátékos legyen. Nagyszerűen haladt, a 2022-es, csehországi U18-as Európa-bajnokságon tagja volt a negyedik helyezett szerb válogatottnak, és őt választották a torna legjobb liberójának.

A Tent Obrenovac játékosa aztán tavaly térdsérülést szenvedett, és élete legrosszabb döntését hozta, amikor belépett az újvidéki OrtoMD magánklinikára, majd a Global Care Surgery kórházba.

A meniszkuszműtétből majdnem tragédia lett, az operációt végző orvos úgy szétvágta a térdízület egyetlen feszítő izmát, a négyfejű combizmot, hogy helyrehozhatatlan kárt okozott. Emellett a seb elfertőződött.

„Staphylococcusszal fertőződött meg, ami felemésztette a porcot, ez okozza a legtöbb fájdalmat. Az orvosnak azonnal reagálnia kellett volna, nem izomról izomra tovább vágni.

A gyermekemet a halál szélére sodorta, most pedig valaki védi, a klinika pedig, ahol a műtétet végezték, mindent megtesz, hogy ne kerüljön tárgyalásra

– nyilatkozta a Nova.rs-nek felháborodva az édesapa, Sinisa Ružić.

A család csaknem hat hónapja várja a két intézmény elleni bírósági eljárás kezdetét, hiszen nem törődnek bele abba, hogy lányuk rokkant maradt. Azonban a szülőknek kétségei vannak a folyamat beindulását illetően, mert a Global Care Surgery kórház ellen több eljárás is folyik és továbbra is zökkenőmentesen működik.

„Még nem hívtak minket az ügyészségről, de erre várunk minden nap. De nekem úgy tűnik, hogy a professzor, akit bepereltünk, mert tönkretette a lányunk életét, sokkal erősebb.

Mindentől függetlenül bízom a bíróságban, lehetetlen, hogy figyelmen kívül hagyjanak egy ilyen súlyos esetet, hiszen egy gyerek élete forgott kockán

– mondta Danica édesapja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik