Gazdaság

Létezik olyan munkahely, amely több, mint egy hely, ahol dolgozunk?

Lidl
Lidl
Egyre több munkáltató szeretné elérni, hogy a dolgozói pozitívan ítéljék meg a munkakörülményeiket és a munkahelyüket. A felelős munkáltatók számára ez nem presztízskérdés, hanem valóban fontosnak tartják azt, hogy olyan körülményeket biztosítanak, amelyek a dolgozók elégedettségéhez, motivációjához és hosszú távú elköteleződéséhez vezetnek.

A szakemberek állítása szerint a mentális és a fizikai egészségünkre is kihat a munkahelyi környezetünk. Ha egy kiegyensúlyozott környezetben dolgozunk, egészségesebbek és produktívabbak is vagyunk.

Milyen a jó munkahely?

Az a munkahely, ahol a dolgozók úgy érezhetik, hogy értékelik őket, támogatják fejlődésüket, ahol jól érzik magukat szakmailag és személyesen is, egyértelműen pályázhat a jó munkahely címre. Ha emellett versenyképes jövedelmet, egyéb juttatásokat és segítséget is nyújt egy munkaadó, akkor biztosan elégedett munkavállalókkal büszkélkedhet.

A Lidl, felelős munkáltatóként, kiemelten fontosnak tartja dolgozói elégedettségét, mentális, fizikai és egészségi jóllétét.

Mire van szükség a mentális egészséghez?
A munkahelyi stressz gyakori probléma, amely hozzájárulhat a kiégéshez, szorongáshoz és depresszióhoz. Fontos, hogy a munkavállalók rendelkezzenek eszközökkel a stressz kezelésére, például pihenőidőkkel, támogató vezetőkkel vagy akár szakmai segítséggel. A megfelelően kiosztott feladatok és reális célok is sokat javíthatnak a helyzeten. A jó munkahelyi kapcsolatok, beleértve a kollégák és vezetők közötti kommunikációt, segíthetnek csökkenteni a feszültséget. Fontos tovább6á a támogató közeg és a munkahelyi rugalmasság. A rugalmas munkaidő, esetleg a home office lehetősége segíthet az alkalmazottaknak egyensúlyt teremteni a munka és a magánélet között, ami hosszú távon javítja a mentális jóllétet.

Lidl a dolgozói mentális egészségéért:
A Lidl Magyarország 2023 végén vezette be a Számíthatsz Ránk! pénzügyi, jogi és pszichológiai tanácsadó programját. A program egy díjmentes támogatás, amelyet egy külső, független szolgáltató biztosít a munkavállalók számára. A bizalmas és szakszerű segítség a mindennapi élet kihívásaiban segít, amelyekhez szakértői segítséget kapnak a dolgozók és családtagjaik.

Lidl

Mire van szükség a fizikai egészséghez?
A mozgás és a megfelelő táplálkozás az, ami a legnagyobb szerepet játssza a fizikai egészségünk megtartásában. A testmozgás növeli az energiaszintet és javítja az általános közérzetet, ezért a jó munkahely biztosít lehetőséget arra, hogy a dolgozók mozgással, például tornateremmel, futással, kerékpározással tartsák magukat formában.

Lidl a dolgozói fizikai egészségéért:
A Lidl munkavállalói kedvező áron igényelhetik és országosan több száz különböző sportcentrumban használhatják fel korlátlanul az ALL YOU CAN MOVE (AYCM) multifunkciós sportbérletet. A klubtagok 700 elfogadóhelyen 200 mozgásformát próbálhatnak ki Magyarország 130 településén, az év minden napján. A Lidl Runners Club a futás iránt rajongó kollégák számára alakult meg. 2023-ban óta online futóközösségként segítik egymás kikapcsolódását a dolgozók, a We Are Lidl applikáción keresztül.
A Lidl a dolgozók egészséges táplálkozását is támogatja, így a vállalat munkavállalói Lidl étkezési kártyájukra havonta kapnak támogatást, így a friss gyümölcsök, zöldségek, egészséges snackek hozzájárulhatnak a munkavállalók fizikai és mentális egészségéhez.

Az egészség megőrzése
A rendszeres egészségügyi szűrések segítenek a betegségek korai felismerésében és hozzájárulhatnak a dolgozók egészségtudatosabb életmódjához. A legtöbb dolgozó számára anyagilag megterhelőek a drága vizsgálatok, és nehezen is tudnak időt szorítani a szűrésekre. A jó munkahely azonban segít, hogy dolgozói egészségesebben éljenek.

Lidl a dolgozói egészségmegőrzésért:
A Lidl Egészségprogram az egészségtudatosságot népszerűsíti, a munkavállalók számára ingyenes, magánklinikai egészségügyi ellátásokat biztosít. Ezeket a szakellátásokat a Medicover biztosítja, a Medicover Egészségközpontok, Klinikák és Egészség Pontok rendelőiben.

Az éves szabadságkereten felül a cég 2022 óta egy extra szabadnapot – Egészségnapot – is nyújt a dolgozóknak, amely prevenciós egészségügyi vizsgálaton/vizsgálatokon való részvétel céljából igényelhető és használható fel.

A Lidl, mint az a fentiekből kiderült, az elsőszámú és egyben legjobb választás szeretne lenni munkavállalói és vásárlói számára is.

A vállalat minden munkavállalója számára versenyképes béreket, béren kívüli juttatásokat biztosít: egészségbiztosítás, jubileum, baby box, karácsonyi ajándék, munkavállalóikedvezmény-program, ajánlási rendszer, iskolakezdési támogatás, nyári tábor munkavállalóink gyermekei részére, családi nap, sportnap, csapatépítés.

Mindemellett a vezetők támogatják a munkavállalók fejlődését, segítséget nyújtanak a minél jobb eredmények elérésében, hiszen a cél közös: egy élhető munkakörnyezet kialakítása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik