Belföld europoli

Dömötör Csaba szerint Magyar Péter nem akarja, hogy a gazdák gabonát termeljenek

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Magyar Péter megpróbálja letagadni az uniós agrártámogatások ügyében tett állásfoglalását – mondta Dömötör Csaba fideszes EP-képviselő Facebook-oldalán pénteken közzétett videójában.

Aki kételkedik az egészben, javaslom, hogy nézze meg Magyar Péter saját bejegyzését a saját Facebook-oldalán, ezen a héten kedden tette közzé. Ott Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke úgy fogalmazott: az egész unióban és Magyarországon is az organikus mezőgazdasági termelést kellene támogatni a jelenlegi extenzív gabonatermelés helyett

– mondta a politikus, aki Győrffy Balázs helyére ült be az Európai Parlamentbe, miután a képviselő lemondott, amiért ittasan bántalmazott egy nőt.

Tehát nem mellett, hanem helyett

– fűzte hozzá.

Magyar tehát Dömötör szerint nem támogatná a gabonatermelést, elvenné a magyar gazdáktól az ilyen támogatásokat, amelyek egyébként területalapú támogatásként érkeznek leginkább. Ez szerinte több mint félezer milliárdos támogatást jelent, és 160 ezer magyar gazda kap ilyet minden évben – mondta Dömötör Csaba.

Hozzátette: vannak már tervek az „Európai Bizottság környékén” írásban is, amelyek az ilyen területalapú támogatások kivezetéséről szólnak.

Ehhez a kórushoz csatlakozott most Magyar Péter

– mondta.

Tervek valójában nem erről vannak, hanem a támogatások teljes átalakításáról, amelyeket egy nagy országos csomaggá alakítanának a mostani felosztás helyett.

(MTI)

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik