Belföld

„Ne szórakozz, öcsi és tedd el a fegyvert, rendőr a tulajdonos, s van kamera is”

Két év tíz hónap börtönre és három év közügyektől eltiltásra ítélte jogerősen a Szekszárdi Törvényszék azt a harmincas férfit, aki ki akart rabolni egy vegyesboltot Dombóvárnál. A rablás kísérlete miatt elítélt férfi feltételesen sem bocsátható szabadlábra és a korábbi másfél éves felfüggesztett börtönbüntetését is le kell töltenie.

Az anyagi nehézségekkel küzdő férfi február elején elhatározta, hogy gázfegyverrel pénzt szerez a helyi vegyesboltból. Fejére húzta a kapucniját, majd az arcát egy sállal részben eltakarva bement a közértbe és egy üveg bort, s egy szatyrot kért az ott dolgozó eladótól.

A Szekszárdi Törvényszék közleménye szerint, amikor az alkalmazott a háta mögötti polctól visszafordulva letette az árut a pultra, és megkérdezte a férfit, hogy kér-e még valamit, a vádlott úgy felelt, hogy „a napi bevételt, a papírpénzt”, majd elővette a fegyvert, és az eladóra szegezte. Ekkor mintegy 100 ezer forint volt a bolt kasszájában.

Az eladó azonban egyáltalán nem ijedt meg és nem is tett eleget a követelésnek, és nyugodt hangon közölte, hogy.

Ne szórakozz, öcsi, rendőr a tulajdonos és van kamera is

A férfi ekkor zavartan visszatette a pisztolyt a zsebébe és kijelentette, hogy az csak egy öngyújtó és villámgyorsan lelépett a helyszínről. A törvényszék helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, így az jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik