Élet-Stílus

Férfirémálom: nagy baj lett „egy kis vizelési problémából” (x)

Phytotec
Phytotec
Marci mindig csak nevetett, amikor a műhelyben a kora miatt ugratták. Ő volt a legfiatalabb a sok idősebb mester között, és napi szinten ment a viccelődés, kinek mije bírta jobban az ő korában. A férfi azonban nem aggódott egyetlen szervéért sem a maga 28 évével egészen addig, amíg a helyzet egy prosztatagyulladással komolyra nem fordult.

Marci megszokta már, hogy kollégái elég gyakran látogatják a mellékhelyiséget munka közben, hisz a középkorú férfiak prosztatagondjairól számtalan vicc forgott közszájon. Éppen ezért nem tulajdonított nagy jelentőséget annak, amikor ő is megtapasztalta a gyakori vizelési ingert és az égő érzést. „Biztos csak felfáztam” – gondolta, és nem foglalkozott többet a dologgal.

„Ehhez te még fiatal vagy, fiam!”

Ám a kellemetlen tünetek nem múltak el, sőt. Egyre gyakrabban érezte a fájdalmat, már nemcsak vizelés során, hanem bármikor, zavaró és kellemetlen diszkomfortérzést okozva az alhasában. A vécélátogatások sem ritkultak, mégsem érezte magát soha igazán megkönnyebbülve utána – főleg, hogy az éles szemű mesterek hamar kiszúrták, hogy valami nincsen rendben. Cukkolták is rendesen, jöttek a „jobbnál jobb” tippek a vélt bajokra, de a műhelyvezető egyszer csak komolyan félrevonta őt, és csendesen azt mondta: „Te még fiatal vagy ehhez, fiam! Ne hallgass a többiekre, menj, és nézesd meg magad, nehogy baj legyen!”

Kudarc az ágyban: ez már tényleg komoly volt

Marci azonban elhessegette az aggódó szavakat, azt hitte, ez valami időszakos probléma, ami majd magától elmúlik. Pedig a gond már nemcsak a munkahely, de a hálószoba nyugalmát is fenyegette. Az még csak hagyján, hogy a barátnője egyre többet panaszkodott arról, hogy nem tud mellette nyugton aludni az éjszakai mosdóba járkálások miatt. Az igazi feszültséget végül az váltotta ki, amikor Marci többször is kudarcot vallott. „Már féltem a fájdalomtól, ezért alig volt hozzá kedvem, és ha mégis sikerült valami, akkor meg csődöt mondtam. Na, ez jobban betett, mint a fiúk heccelése.”

Krónikus prosztatagyulladás: fiatalon is megbetegedhetsz

Ez volt az a pont, amikor Marci végre orvoshoz fordult. Az urológus azonnal prosztatagyulladásra gyanakodott, és a vizsgálatok ezt igazolták. „Sokkolt a diagnózis, hiszen mindig azt hittem, hogy ez csak az idősebb férfiakat érinti” – emlékszik vissza Marci. Sokan nem tudják, de a krónikus bakteriális prosztatagyulladás nem kizárólag az idősebb korosztály problémája. Gyakran alakul ki kezeletlen bakteriális fertőzésből, és komoly panaszokat, akár szexuális zavarokat is okozhat a fiatal férfiak körében, különösen, ha nem fordítanak elég figyelmet a testük jelzéseire. „Az orvos elmagyarázta, hogy a kezeletlen gyulladás hosszú távon súlyos károkat okozhat, és akár a termékenységemet is veszélyeztetheti” – mondja a fiatal férfi. A kezelést tehát minél hamarabb meg kellett kezdeni.

Út a gyógyulásig – a türelem és a kitartás a kulcs

A prosztatagyulladás kezelésének alapja egy hosszadalmas antibiotikumkúra, amelyet az orvos a fertőzés típusának megfelelően állít össze. Marci esetében is ez volt az első lépés. Az antibiotikumok mellett oda kellett figyelnie a megfelelő folyadékfogyasztásra, a rendszeres mozgásra, kerülnie kellett a stresszt, és csökkentenie a koffein és az alkohol mennyiségét. Az idősebb kollégák bevált tanácsai pedig most segítettek igazán – és még az ugratásuktól sem kellett félnie többé, mert ők aztán igazán tudták, min megy keresztül.

Proxelan: ezt tedd a prosztatád egészségéért!

„Ők javasolták nekem a férfiakra szabott gátizomtornát, és a Proxelan végbélkúpot is. Eleinte furcsának találtam mindkettőt, hisz sem a torna, sem a kúp nem tűnt túl férfias dolognak, de ahogy telt az idő, éreztem, hogy tényleg használnak” – mondja Marci. A gátizomtorna speciális gyakorlatokkal segíti a prosztata vérkeringésének javítását, míg a Proxelan végbélkúp egy klinikailag igazolt, helyi hatású készítmény, amely hialuronsavat és olyan gyógynövények kivonatát tartalmazza, amelyek nyugtatják és ápolják a környező szöveteket. A kúpformátumnak köszönhetően az összetevők az emésztőrendszert kikerülve, célzottan a probléma forrásánál szabadulnak fel, és segítenek a feszülő, pangásos állapot okozta fájdalom és a vizelési zavar enyhítésében. A Proxelan végbélkúp harmincdarabos kiszerelésben, vény nélkül kapható a patikákban. A 30 napos bevezető kúra után a kezelés ismételhető és akár tartósan is alkalmazható.

Phytotec

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz / Fotó: Phytotec Hungária Bt.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL
A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,
VAGY KÉRDEZZE MEG
KEZELŐORVOSÁT!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik