Tech

Hasznos újdonság érkezik a Google keresőjébe

Beata Zawrzel / NurPhoto via Getty Images
Beata Zawrzel / NurPhoto via Getty Images

Új funkciót tesztel a Google: népszerű keresőjük hamarosan recepteket is képes lesz szolgáltatni a felhasználóknak – írja a The Verge. A vállalat feltehetőleg ezzel az intézkedéssel is azt akarja elérni, hogy az emberek minél több időt töltsenek el az ő felületeiken, ahelyett, hogy más weboldalakra látogatnának.

Az új funkció a Quick View, vagyis gyors nézet nevet viseli. Segítségével, ha rákeresünk egy ételre, akkor egy gomb jelenik meg a keresőoldalon, amelyre kattintva receptek tűnnek fel.

A gyors nézet az összetevőket és az elkészítéshez szükséges lépéseket egyaránt tartalmazza, így a felhasználóknak semmi szükségük nincs arra, hogy weboldalról weboldalra járjanak a megfelelő recept után kutatva, ehelyett könnyedén válogathatnak majd a keresőfelületen maradva.

A funkció egyelőre nagyon korai kísérleti fázisban van, így Magyarországon például még nem is elérhető. Brianna Duff, a Google szóvivője elárulta, hogy a recepteket különféle blogokról választja ki a kereső algoritmusa, ehhez megállapodást kötöttek néhány főzéssel foglalkozó oldal készítőjével.

Kapcsolódó
Hasznos jelzés érkezik a Google keresőjébe
Az újítás segíthet megelőzni, hogy a felhasználók csaló weboldalakra keveredjenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik