Belföld

Szijjártó Péter Mészáros Lőrinccel együtt ünnepelt Kiskőrösön: új szakaszba lépett a belgrádi vasút építése

SZIJJÁRTÓ PÉTER / FACEBOOK
SZIJJÁRTÓ PÉTER / FACEBOOK

Ma az utolsó sínszál lefektetésével a fővároson kívüli szakasz nyíltvonali vágányépítési munkálatai lezárultak, így a jövő év végére elkészülhetnek a magyarországi munkálatok. Ez az eddigi legfontosabb mérföldkő az új Budapest-Belgrád vasútvonal építése során

– írta Szijjártó Péter miniszter a közösségi oldalán. A KKM vezetője ezúttal belföldön utazott: Mészáros Lőrinccel együtt látogatott el Kiskőrösre, hogy beszámolhasson a kínai kölcsönből épülő vasúti beruházás új stációjáról.

A vonalat Mészáros érdekeltsége, a V-Híd Zrt. építi. Összesen 150 kilométeres, kétvágányú vasúti pályára kaptak megrendelést.

Szijjártó szerint a Budapest–Belgrád vasútvonal magyarországi szakasza a jövő év végére lesz teljesen kész, és ezzel új korszakot nyit a két ország közötti vasúti közlekedésben.

Szijjártó a V-Híd gépbemutató ünnepségén azt is mondta, hogy „egyes állomásokon még zajlik a munka, készítik elő a biztosítóberendezések telepítését is. Ezt követik majd a felsővezeték-építési munkálatok, az oszlopokat már látjuk is, és a budapesti szakasz kivitelezése is kezdetét vette”.

A gépbemutatón az MTI beszámolója alapján ott volt Szijjártó és Mészáros mellett Sárváry István, a V-Híd Zrt. vezérigazgatója és Budai Gyula miniszteri biztos is.

Ez az a vasútvonal, aminek a felújításához az Orbán család bányájából is szállítottak építőanyagokat, azaz Magyarország leggazdagabb embere mellett Orbán Viktor közvetlen családtagjai is profitálhatnak a hatalmas állami építkezésből.

Emlékezetes, hogy Mészáros cégét két hónapja, augusztusban még zsarolással vádolta a kormány másik tagja. A közlekedési ügyekért is felelős Lázár János felháborodott hangvételű Facebook-posztban közölte, hogy a V-Híd megzsarolta a magyar államot, hogy éjszaka és hétvégén is munkálatokat végezhessen a másik nagy beruházásban, a Déli Körvasút projektben, mert csúszásban van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik