Gazdaság

Lecsapott a NAV, 10 ezer cipő és 40 ezer barkácseszköz eredetét nem tudta igazolni egy adócsaló cég

NAV
NAV

Több mint 10 ezer férfi és női cipőt, mintegy 40 ezer láncfűrészt, fűnyírót, baltát, kalapácsot és egyéb barkácseszközt vont hatósági felügyelet alá a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), mert az érintett cégek csaltak a fuvarozási adatokkal és az áruk eredetét, tulajdonjogát sem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A NAV azt közölte kedden az MTI-vel, hogy a Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóság munkatársai két kamiont ellenőriztek egy-egy raktárnál, amikor a háztartási és barkácseszközöket, valamint a cipőket és papucsokat megtalálták.

A távol-keleti árucikkeket beszerző cég képviselője az áru eredetéről, beszerzésének körülményeiről, tulajdonosának kilétéről iratokat, bizonylatokat nem tudott bemutatni, ezért a revizorok hatósági felügyelet alá vonták a kockázatos termékeket, biztosítva az adókötelezettség teljesítését.

Hozzátették, hogy a több kamionnyi áru egyelőre a hatóság felügyelete alatt marad és ha nem igazolják 15 napon belül az érintettek a rendelkezési jogukat, a NAV árverésen értékesíti a termékeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik