Sport

Szezon végén visszavonul a Veszprém egykori olimpiai bajnok kézise

Több mint húsz profi szezon, német és dán bajnoki címet, olimpiai, világ- és Európa-bajnoki aranyérmek után a szezon végén befejezi aktív pályafutását René Toft Hansen, a dánok klasszis beállósa.

A 39 éves játékos pályafutása során nyolc éven át légióskodott, 2012-18 között a német THW Kielt erősítette, majd egy szezonra Veszprémbe, egyre pedig a portugál Benficához igazolt. 2020 óta a dán Bjerringbro-Silkeborg játékosa.

Most úgy döntött, hogy a szezon végén befejezi pályafutását.

„Ez töltötte ki az egész életem, nem ismerem a kézilabda nélküli hétköznapokat. Szerencsés vagyok, hogy számos fantasztikus csapat tagja lehettem, ahol a legjobbat értük el. Minden elnyert címnek vagy éremnek megvan a maga története és helye” – mondja René Toft Hansen a klub honlapjának.

Nagyon fontosak a külföldi kalandok emlékei, a nagy meccsek, és nem utolsósorban a válogatottság. Ugyanakkor volt szerencsém sok emléket megosztani az öcsémmel, Henrikkel. Ez hihetetlenül sokat jelent számomra, és mindig büszkén fogok vissza tekinteni rá

– tette hozzá.

René Toft Hansen a pályafutása során szinte mindent megnyert, 2016-ban, Rióban olimpiai bajnoki címet szerzett, 2019-ben világ-, 2012-ben Európa-bajnok volt, de van még két vb- és egy Eb-ezüstérem is a birtokában. Összesen 147 válogatott mérkőzést játszott Dánia színeiben és 205 gólt szerzett.

Kapcsolódó
Elhagyhatja a veszprémi kéziklubot a csapat egyik legnagyobb sztárja
A helyi napilap szerint már csak apróságok vannak hátra, de biztos az átigazolás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik