Sport

BL-t akar nyerni, ezért igazol Veszprémbe a dán klasszis

Kedden írtunk róla, hogy dán értesülések szerint René Toft Hansen a nyártól a Telekom Veszprém kézilabdacsapatában folytatja. A hír igaznak bizonyult, tekintve, hogy szerdán a magyar klub bejelentette, hogy megegyezett a játékossal.

A 33 éves beállós 2018. július 1-től lesz hivatalosan a Veszprém játékosa és egy évre írt alá.

„Nagyon örülök, hogy a Veszprémhez igazolhatok. Már 6 éve Kielben játszom, és bár izgalmasak voltak az itt töltött évek, bármikor, amikor Veszprémben játszottunk lenyűgöző hangulat fogadott. Szerettem ott játszani. Azt gondolom, hogy a csapatnak, és nekem is ugyanazok a céljaink. Én nem nyertem még Bajnokok Ligáját, és a Veszprém is az első győzelemére hajt. Ez döntően hozzájárult a Veszprémbe való igazolásomhoz” – idézi a veszprémi klubhonlap Toft Hansent.

A játékos 2003-ban kezdte profi karrierjét a Viborgnál, játszott aztán a Koldingban és a Köbenhavn csapatában is, 2012 óta kézilabdázik Kielben. Háromszoros dán és háromszoros német bajnok, a dán és a német kupában is egyszer-egyszer ért csúcsra csapataival. A válogatottban 135 mérkőzésen 196 gólja van, 2016-ban olimpiai bajnok volt, 2012-ben pedig Eb-t nyert Dániával. A világbajnokságokról még hiányzik az aranyérem, 2011-ben majd 2013-ban is ezüstig jutottak a dánok.

Nyitókép: DANIEL REINHARDT / DPA

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik