Sport

Hosszabbítás után vált klubvilágbajnokká a veszprémi kézilabdacsapat

Katona Tibor / MTI
Katona Tibor / MTI

A Veszprém HC nyerte az Egyiptomban rendezett férfi kézilabda klubvilágbajnokságot, miután hosszabbításban 34-33-ra legyőzte az előző három alkalommal aranyérmes német SC Magdeburgot.

A magyar csapat a csoportkörben a brazil Taubatét 26, az egyiptomi Zamaleket hét góllal verte, majd jött a csúcsrangadó az elődöntőben, amelyben hosszabbítás után öttel verte a Bajnokok Ligája-címvédő Barcelonát. Ezek után a Magdeburg elleni meccsen dőlt el a klubvilágbajnoki cím.

Ezt jól, 3-0-val kezdte a Veszprém, de a németek felzárkóztak, sőt egy nagyon erős sorozattal 11-8-ra el is léptek. Szünetre csak egy gól maradt a különbség, ami kézilabdában mondhatni, nem is különbség. Lüktető, fordulatos második játékrész következett, 23-18-nál négy góllal is ellépett a magyar együttes, de nagy hajrá után 60 percet követően 28-28 állt az eredményjelzőn. Hosszabbításra volt szükség, továbbra is szoros maradt a találkozó, de csak egyetlen alkalommal, 31-30-nál vezetett a Magdeburg, végül pedig a Veszprém örülhetett.

Az idei volt a 17. klubvilágbajnokság, a Veszprém másodszor vett részt a tornán, 2015-ben is dobogós volt, akkor ezüstérmet szerzett.

Végeredmény – férfi kézilabda klubvilágbajnokság, döntő

Magdeburg-Veszprém 33-34 (hosszabbítás után)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik