Belföld

Gulyás Gergely: Az Orbán Balázs-ügy a mi részünkről maximálisan le van zárva

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Fekete-Győr András az azonnali kérdések órájában kérdezte volna Orbán Balázs 1956-tal kapcsolatos kijelentéseiről Orbán Viktor miniszterelnököt, de mivel ő nem volt bent ekkor már a parlamentben, Gulyás Gergely válaszolt neki.

Fekete-Győr a Telex cikke szerint azt mondta, „Orbán Balázs nem megvédené, hanem elárulná Magyarországot. Ez a nemzeti szégyen, ami Magyarországon az elmúlt napokban tort ül. Ne bújjanak Rogán Antal szoknyája mögé, mert nincs az a közvélemény-kutatás, ami megmenthetné őt attól a szégyentől, amit a szavai hoztak Magyarországra.”

Gulyástól pedig azt kérdezte, hogy a miniszter is helyesnek tartotta volna-e, ha 1956-ban harc nélkül adjuk fel magunkat?

A Miniszterelnökséget vezető miniszter erre úgy felelt, a kérdés nem lepte meg, hiszen az ellenzék három napja csak Orbán Balázs nyilatkozatát minősíti, amit már Orbán Viktor is hibának nevezett.

Ezzel az ügy a mi részünkről maximálisan le van zárva

– jelentette ki.

Aztán úgy folytatta, neki az szórakoztató, hogy Fekete-Győr árulásról beszél, azt javasolta a Momentumnak, hogy tanulmányozzák a Momentum az Európai Parlamentet, ott elég árulást talál az elmúlt öt évből, ahol eddig momentumos képviselők is ültek.

Gulyás azt is hozzátette, a magyar Országgyűlésben azok, akik egy diktatúrában a szabadságért és demokráciáért harcoltak, a Fidesz padsorai között ülnek: ilyen a miniszterelnök és a házelnök.

Akik meg kiszolgálták, azok Gyurcsány Ferenc és csapata voltak. A Fidesz létrejöttének legfőbb oka épp az volt, hogy Magyarországon szabadság és demokrácia legyen, és adott esetben a parlamentben bárki szabadon hülyeségeket beszélhessen

– tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik