Belföld

Grafika készült a népligeti pénzpörgetős csalóról

police.hu
police.hu

Grafikát tett közzé a rendőrség egy Budapesten tüsténkedő pénzpörgetős csalóról. A BRFK közleménye szerint a férfi hat nappal ezelőtt – a korábban megbeszéltek szerint – a Népligetben találkozott a későbbi áldozatával, hogy megvásárolja tőle az aranynyakláncát.

A vételárat először mindketten átszámolták, de az eladó 10 ezer forinttal kevesebbet számolt, ezért visszaadta a pénzköteget a férfinak, aki úgy tett mintha kipótolná, és ismét átszámolta az előtt, majd átadta neki.

Az eladó ekkor már nem számolta meg újra a pénzt, csak kis idő elteltével vette észre, hogy 700 ezer forinttal kevesebbet kapott, mint amiben megegyeztek.

– közölte a rendőrség.

police.hu

Az ismeretlen férfi 40-45 év körüli, körülbelül 180 centiméter magas, erős testalkatú, és sötét színű haja van. A bűncselekmény elkövetésekor fekete pólót, sötétkék farmernadrágot, fekete sportcipőt és fekete baseballsapkát viselt.

A kőbányai rendőrök azt kérik, hogy aki a grafikán látható férfit felismeri, személyazonosságával, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik