Sport

Bejelentette visszavonulását a kézilabda Lionel Messije

Alex Nicodim / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Alex Nicodim / NurPhoto / NurPhoto via AFP
A szezon végén visszavonul és befejezi aktív pályafutását minden idők egyik legjobb női kézilabdázója, Cristian Neagu.

„Fontos üzenetem van a kézilabda szerelmeseinek, és különösen azoknak, akik támogattak és követtek pályafutásom során. Elhatároztam, hogy az idei szezon végén visszavonulok a kézilabdázástól” – jelentette be Cristina Neagu a Pro TV stúdiójában.

„Úgy döntöttem, hogy ez lesz az utolsó szezonom a kézilabdapályán. Ez a pillanat minden sportoló pályafutásában eljön, de nem akarom, hogy szomorú hírként éljék meg. 25 évet kézilabdáztam, 20-at a legmagasabb szinten. Sok szép pillanatot éltem át. Valami különlegeset szeretnék csinálni ebben a szezonban. Egy lakóautóval fogok menni mindenhová, hogy a meccsek után találkozzak a szurkolókkal.

Akik szeretnének utoljára látni a városukban, jöjjenek, fényképezzenek, kérjenek autogramot!

– tette hozzá.

A Gazeta Sporturilor egyszerűen a kézilabda Messijének titulálta, akit négyszer (2010, 2015, 2016, 2018) is a világ legjobb kézilabdázójának választottak. Jovanka Radicevic, Andrea Lekic és Görbicz Anita mellett egyike annak a négy kézilabdázónak, aki elérte az 1000 gólt a Bajnokok Ligájában.

2023 decemberében már bejelentette, hogy visszavonul a válogatottságtól. 2008 és 2022 között megszakítás nélkül nyolc Európa-bajnokságon vett részt, összesen 303 gólig jutott, amellyel ő a legeredményesebb játékos a kontinensen (az izlandi Gudjon Valur Sigurdsson 288 találatig jutott az Eb-ken). Hét világbajnokságon szerepelt, amelyeken összesen 250 gólt szerzett.

Tagja volt a 2015-ös világbajnoki bronzérmes, és a 2010-es Európa-bajnoki 3. válogatottnak. Klubszinten szerepelt az Oltchim Valcea és a 2017 óta a CSM Bucuresti csapataiban, a csúcsra azonban a montenegrói Buducnosttal jutott el, amikor 2015-ben megnyerte a Bajnokok Ligáját.

Kapcsolódó
„Nagy igazságtalanság” – nem mindenki örül annak, hogy búcsúmeccset kap a kézilegenda
Ha Cristina Neagu megérdemli, akkor a többi nagyság miért nem?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik