Sport

„Nagy igazságtalanság” – nem mindenki örül annak, hogy búcsúmeccset kap a kézilegenda

Alex Nicodim / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Cristina Neagut négyszer is a világ legjobbjának választották
Alex Nicodim / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Cristina Neagut négyszer is a világ legjobbjának választották
A Román Kézilabda Szövetség jóváhagyta a tervet, hogy a válogatottból visszavonuló Cristina Neagu búcsúmérkőzést kapjon. Azonban akadt, aki ellene szavazott.

A CSM Bucuresti 35 éves, világ- és Európa-bajnoki bronzérmes balátlövője, Cristina Neagu a tavalyi világbajnokságot követően jelezte, miután nem sikerült kiharcolni az olimpiai részvételt, befejezi a válogatottbeli szereplést.

A négyszer is a világ legjobbjának választott klasszis azonban kap egy búcsúmérkőzést, erről döntött a Román Kézilabda Szövetség, miután 14:1 arányban elfogadta az előterjesztést.

Az egyetlen ellenszavazat a Potaissa Turda férficsapatának elnökétől származott, Flaviu Sasaeac pedig a Fanatiknak elmagyarázta, miért nem ért egyet a döntéssel.

Úgy gondolom, ha a szövetségnek van erre anyagi forrása, akkor több sportolót kellene megcéloznia hasonló módon. Minden tiszteletem Cristina Neagué, de Romániában rengeteg kézilabdázó akadt, aki megérdemelné ugyanezt

– mondta.

„Elnézést kérek, ha valakit kihagyok, de soha nem szabad elfelejtenünk Mariana Tircát, Valentina Cozmát, Luminita Hutupant, Cristina Varzarut, Steluta Lucát, Ramona Farcaut, Vali Motognát, Valentina Eliseit, Narcisa Lecusanut, Aurelia Bradeanut vagy Paula Ungureanut. Ha a szövetség azt javasolná, hogy rendezzünk búcsúgálát mindazoknak, akik hatalmas eredményeket értek el, két kézzel szavaztam volna.

De így nagy igazságtalanságnak tartom, hogy búcsúmérkőzést szervezünk Neagunak, csak azért, mert az elnöknek ez fontos, és megfeledkezünk a többi lányról, akik szintén mindent megtettek a válogatottért

– tette hozzá.

Kapcsolódó
Kézilabdasztár a visszavonulásáról: Vigyáznom kell a testemre!
Cristina Neagu azt kívánta társainak, hogy vezessék vissza Romániát a világ legjobb csapatai közé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik