Nagyvilág europoli

ATV: Dömötör Csaba lehet a Fidesz-KDNP új EP-képviselője

A jelenleg Rogán Antal államtitkáraként dolgozó Dömötör Csaba lehet a Fidesz-KDNP új európai parlamenti képviselője – értesült kormányközeli forrásokból az ATV.

A kormánypártoknál azt követően vált szabaddá egy mandátum, hogy Győrffy Balázs lemondott minden tisztségéről és távozott a közéletből, miután egy budapesti szórakozóhelyen tettlegességig fajuló vitába keveredett egy nővel.

A Fidesz-KDNP 11 mandátumot szerzett a júniusi EP-választáson, a listájára az összesen megszerezhető mandátumok számával megegyező számú képviselőjelöltet, 21 főt jelölt a pártszövetség. Dömötör Csaba neve itt nem szerepelt, de ahogy az ATV írja, nincs kötött mandátum a Fidesz-KDNP EP-listán.

Dömötör Csaba 2015 óta államtitkár a Miniszterelnöki Kabinetirodánál, és 2018 óta tagja a magyar országgyűlésnek. A Budapesti Corvinus Egyetemen diplomázott nemzetközi tanulmányok szakon, a parlament honlapján elérhető életrajza szerint felső fokon beszél angolul és franciául is.

Győrffy Balázs ügyéről közben nagyon keveset tud a nyilvánosság, a Központi Nyomozó Főügyészség még azt sem árulta el a 24.hu kérdésére, hogy kihallgatták-e már a volt képviselőt.

Kapcsolódó
Blikk: Nemesgörzsönyt sokkolta a volt fideszes nőverése
Egykori mentora szerint Győrffy Balázs sose ivott annyit, hogy önkívületi állapotba kerüljön.
Kapcsolódó
Az állami földek eladásáért küzdött, igazi nagybirtokos lett Győrffy Balázsból
Elérte a birtokmaximumot az ittas verekedés miatt lemondásra kényszerült politikus.
A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik