Kultúra

Megbüntette a Médiatanács a TV2-t

A Házasság első látásra volt a problémás műsor.

A Házasság első látásra című műsora miatt büntette meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa a TV2 Zrt.-t, egész pontosan a reality TV2 Play-re felkerülő részei miatt, „mivel elmulasztotta feltüntetni a videós tartalmak klasszifikációs besorolását a műsorszám műsorkínálatban megjelenítésekor, illetve a felhasználók általi megtekintés előtt” – írja a Media1.

A testület összesen 350 ezer forintos bírságot szabott ki: a fent említett okok miatt 100 ezer forintra büntették a céget, „míg amiatt, hogy az elmulasztotta feltüntetni a videós tartalmak korhatári kategóriáját a TV2 Play műsorkínálatát tartalmazó felületein is, 200 ezer forint bírságot rótt ki a TV2 Zrt.-re. Az utóbbi jogsértés ismételtségére tekintettel a médiaszolgáltató vezető tisztségviselőjét 50 ezer forint bírsággal sújtotta a Médiatanács” – írják.

A TV2 mellett az Open Air Rádió egyik műsora miatt vizsgálat indult, mivel nem jelölték megfelelően a kereskedelmi jelleget. Nem megfelelő korhatárbesorolás miatt a Disney Channel ellen is panaszt tett a Médiahatóság, a Katicabogár és Fekete Macska kalandjai sorozat Szövetkezés című részét ugyanis korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető jelzéssel tette közzé. Az NMHH a spanyol társhatósághoz fordult. Ugyancsak a korhatárbesorolással akadtak a SuperTV2 esetében: az Üres ember című horrorfilm nem megfelelő besorolása miatt az NMHH a román társhatósághoz fordult a vélelmezett jogsértésről, egyúttal felkérte a szükséges intézkedések megtételére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik