Kultúra

„Ez az utolsó táncom” – egy utolsó nagy szerep után visszavonul Kathy Bates

Alberto E. Rodriguez / Getty Images via AFP
Alberto E. Rodriguez / Getty Images via AFP

Még gyorsan eljátssza a Matlock című sorozat női verziójának főszerepét, aztán, öt évtizedes karrier után, visszavonul Kathy Bates.

Ez az utolsó táncom

– mondta a 76 éves színésznő a New York Times-nak adott interjújában, amelyben azt is elárulta, hogy egyszer már majdnem abbahagyta a színészetet egy film miatt (nem árulta el, melyik volt az). Erről már tájékoztatta is az ügynökeit idén januárban, amikor aztán a kezébe került a Matlock című sorozat forgatókönyve, és meggondolta magát. Míg az eredeti, 1987-es sorozat a roppant drága, de igen hatékony Benjamin Matlock (Andy Griffith) védőügyvéd történetét mesélte el, az idén bemutatásra kerülő feldolgozás Bates karakterére, Maddie Matlockra koncentrál majd, aki idős kora ellenére épp visszatér a jogi pályára, és szerény modorával, elődjéhez hasonlóan, jogi rejtélyek végére jár.

A színésznő nem volt nagy rajongója a korábbi sorozatnak, de a pilot-epizódot olvasgatva azon kapta magát, hogy nem tudta letenni a történetet. Megragadta a zseniális és ravasz főhősnő, aki kora miatt láthatatlannak érzi magát, mégis keményen küzd az igazságért. Bates mindig is erős igazságérzettel rendelkezett, tetszett neki az ötlet, hogy eljátsszon egy nőt, aki a jogtalanságok helyreállításáért küzd. A Matlock sorozatot 18 epizódosra tervezik, az amerikai premierje pedig szeptember 22-én lesz.

A színésznő a Tortúráért kapott Oscar-díjat még 1990-ben, de karrierje során két Emmy-díjat is nyert az Amerikai Horror Storyban és a Két pasi meg egy kicsiben nyújtott alakításáért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik