Belföld

Till Tamás-ügy: Megvan a DNS-vizsgálat eredménye, ezt mondta az apa

Budapesti Rendőr-főkapitányság / Facebook
Budapesti Rendőr-főkapitányság / Facebook

Egy hónappal ezelőtt jelentette be a rendőrség, hogy egy bajai tanya melléképületében holttestet találtak a beton alá temetve, amelyről jó okkal feltételezték, hogy a 24 évvel ezelőtt eltűnt TillTamásé lehet. A holttestet ugyanabban a ruhában találták meg, amit az akkor 11 éves fiú az eltűnése napján viselt.

A rendőrség most bejelentette, hogy a DNS-vizsgálat kétséget kizáróan igazolta, hogy Till Tamás holttestét találták meg a tanyán, Dr. Kovács Gábor, alezredes a tájékoztatón elmondta azt is, hogy, a körülmények és az előzetes igazságügyi orvosszakértői vélemény alapján, a 11 éves fiú erőszakos úton vesztette életét, halála idegenkezűség eredménye.

Az eddigi információk alapján egy helyi vállalkozó állhat a bűntény mögött, a rendőrség emberölés miatt nyomoz, ismeretlen tettes ellen.

Till Mátyás, a megölt kisfiú édesapja, lapunk megkeresésére, azt mondta, hogy voltak náluk a rendőrök és holnapután is mennek majd hozzájuk, Kecskemétről. Mivel nem tudják, hogy mikről fogják tájékoztatni őket, ezért csak a velük való beszélgetés után szeretnének bővebben nyilatkozni a legújabb fejleményekkel kapcsolatban.

Till Tamás holtteste megtalálásának körülményeiről itt írtunk, az eltűnése részleteit és a nyomozást pedig itt foglaltuk össze. Az augusztusi bejelentés óta a szülők is megszólaltak.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik