Sport

Sós Csaba: Akik kimennek az Egyesült Államokba tanulni, azok az első fél évben összecsinálják magukat, olyan kemény

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

Sós Csaba nem lesz meglepve, ha nem a decemberi, rövidpályás úszó világbajnokság lesz azoknak a fő versenye, akik a nyáron kimentek Amerikába és ott kezdik meg ősszel az edzéseket. Alig 100 nap múlva kezdődik a budapesti vb, a Sportrádió pedig ennek kapcsán kérdezte meg Sóst arról, mit gondol, mennyit profitál, például Betlehem Dávid és Fábián Bettina a tengerentúli edzésekből és mi látható majd a következő féléves felkészülésükből Budapesten.

Egyenes leszek, rájuk kemény élet vár. Azok, akik kimennek az Egyesült Államokba tanulni, már bocsánat a kifejezésért, de az első fél évben összecsinálják magukat, olyan kemény. Hiába tudnak jól angolul, először azt hiszik, ott más nyelven beszélnek.

[…] De ez az élet rendje. Biztosan hasznukra válik az, hogy abban a versenyrendszerben készülhetnek, ahol sok hasonló tudású sportoló verseng és apró dolgokon múlik sok minden” – mondta Sós, akik ezek után jegyezte meg, hogy nem lesz meglepve, ha nem a decemberi lesz az érintettek csúcsversenye.

Kapás Boglárkáról is kérdezték, akinek az utolsó versenye lesz a budapesti. Sós azt mondta, csak főhajtással tud tisztelegni a 2019-ben világbajnok, riói olimpiai bronzérmes, többszörös Európa-bajnok Kapás előtt, mert csodálatos karrier van mögötte és kapóra jön, hogy épp Budapesten zárhatja le a pályafutását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik