Sport

Testvére Ónodi Henriettáról: majdnem két hónap kóma után derült ki, milyen komoly agysérülése van

David Madison / Getty Images
David Madison / Getty Images

Majdnem két hónapig kómában volt Ónodi Henrietta, azt követően, hogy márciusban szívrohamot kapott. Erről a testvére, Ónodi Klausler Barbara beszélt Vujity Tvrtkónak, aki meglátogatta az Egyesült Államokban élő, jelenleg egy floridai klinikán gyógyuló Ónodit, írja a Blikk.

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok, egykori tornászt a kórházba szállítása közben többször is újra kellett éleszteni, ezt követően esett kómába, válságos volt az állapota. Mostanra magánál van az 50 éves, korábbi sportoló, érzékeli a külvilágot, de még kórházi ellátásra szorul, augusztusban a sürgősségi osztályra került, miután komplikációk léptek fel nála.

Majdnem két hónapig kómában volt, az agysérülését, az oxigénhiány miatt, nem tudtuk addig, amíg magához nem tért. Két hónap után derült ki, milyen komoly agysérülése van

– mondta a testvér, akit felismer Ónodi Henrietta, de Barbara férjét már nem.

Korábban írtunk arról, hogy Békéscsaba városa is támogatja, 10 ezer dollárral, Ónodi Henrietta felépülését, és most kiderült az is, hogy hasonló összeget a Magyar Olimpiai Bizottság is rendelkezésre bocsátott. Ónodi Barbara eddig valamivel több mint 10 millió forintot fizetett ki, az adományozok segítségének köszönhetően, a klinikának. Felmerült, hogy az egykori sportolót esetleg Magyarországon kezeljék tovább, de jelenleg nincs olyan állapotban, hogy hazaszállítsák.

Ónodi Barbara azt mondta, jelen állapotában hosszú idő, hogy Ónodi Henrietta rendbe jöjjön és nem is lehet tudni, meddig jutnak el nála a fejlődésben. Nem is akar negatívan gondolni erre a folyamatra, kevés idő telt még el.

Még az sem volt biztos két hónapig, hogy életben marad, amikor a kómából kijött és láttuk az agysérülését, onnantól, hogy most hol tartunk, ez fantasztikus

– mondta testvére Ónodi Henriettáról, akinek három 20 év alatti gyermeke van, akik jelenleg az édesapjukkal élnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik