Belföld

Elnézést kért a Demokrata a cikkért, amelyben arról fantáziálnak, hogyha Donáth Annát elveteti az anyja, Budapest rendezi a 2024-es olimpiát

Közleményt tett közzé a Demokrata, melyben a hetilap azt írja:

A Magyar Demokrata szerkesztősége elnézést kér olvasóitól és minden érintettől Ungváry Zsoltnak a lapban szakmai figyelmetlenségből közölt publicisztikájáért, ami az emberi méltóságot sértő tartalommal jelent meg.

A lapban néhány napja jelent meg Ungváry Zsolt publicisztikája, amelyben a szerző arról fantáziál, hogyha Donáth Annát annak idején elveteti az édesanyja, akkor Budapest rendezhette volna a 2024-es olimpiát.

Bár Ungváry nem nevezi meg története szereplőjét, csak D.-néként emlegeti a képzelgéseiben 1986 októberében abortuszt elvégeztető asszonyt, nyilvánvaló, hogy a 2024-es budapesti olimpia megrendezéséről népszavazást kezdeményező Momentum politikusának elvetetéséről fantáziál. Donáth Anna 1987 áprilisában született.

Egy nappal az írás publikálása után pedig Ungváry miniszteri elismerő oklevelet vehetett át az érdi Fenyves-Parkvárosi Oktatási Centrum tanévnyitó ünnepségén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik