Sport

Elszállt egy éremesély, döntőbe jutott egy paraatlétánk – ez történt pénteken a paralimpián

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI
  • Luterán Petra a harmadik legjobb idővel bejutott a szombati döntőbe a T47-es kategória 400 méteres síkfutó számában. Luterán májusban, 58.35 másodperces egyéni csúccsal bronzérmet szerzett ebben a számban a kóbei világbajnokságon, s a gyengébb rajt után most ettől ugyan elmaradt, de nagyszerűen hajrázva 58.93-mal a vb-címvédő brazil Fernanda Yara da Silva mögött másodikként ért a célba. Összesítésben a harmadik idő volt az övé. A döntőt szombaton este rendezik, a sportoló azt mondta, edző-édesapjával a nyolc közé jutást tűzték ki célul, ez sikerült.
  • Mindkét magyar boccia versenyző búcsúzott pénteken a további küzdelmektől. A 24 éves, éremesélyesnek tartott Szabó Alexandra a nyitónapon egy-egy győzelmet és vereséget könyvelhetett el a BC4-es kategória D csoportjában, így a portugál Carla Oliveira elleni pénteki mérkőzése arról döntött, hogy továbbjut-e a negyeddöntőbe. A kerekesszékes magyar parasportolónak nem sikerült megismételnie az első találkozóján mutatott jó teljesítményt, kikapott, ezzel a harmadik helyen végzett a négyesében és búcsúzott. A 29 éves Nagy Vivien (BC2) a csütörtöki első mérkőzésén szoros csatában kapott ki holland ellenfelétől, majd a második csoportmeccsén simábban, 6-1-re maradt alul az indonéz Gischa Zayanával szemben. A hármas csoportból két vetélytársa jutott tovább a legjobb nyolc közé.
  • A kerékpáros Wermeser Zsombor nem jutott be pénteken a hatos döntőbe a C4 és C5 kategória összevont 1000 méteres időfutam versenyében. A pályán és országúton is érdekelt, C5-ös besorolású 26 éves magyar sportoló összesen négy számban indul a francia fővárosban, ezek közül az első nem az erőssége. Ezzel együtt jól teljesített a Nemzeti Velodromban, ahol remek hangulatban zajlottak a versenyek, 1:05.912 perces ideje nagyszerű egyéni csúcs.
Kapcsolódó
Konkoly Zsófia nyerte az első magyar aranyat a paralimpián
400 gyorson visszavágott a címvédő Lakeisha Pattersonnak, aki mögött három éve második volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik