Gazdaság

II. Compliance Konferencia: a jövő biztonságának kulcsa

A Debreceni Egyetem, 2024. október 10-én, megrendezi a II. Compliance Konferenciát, melynek célja, hogy a vállalatok és szervezetek számára elengedhetetlen compliance-kérdéseket, valamint a jövőbeni kihívásokat és lehetőségeket tárgyalja.

A compliance, vagyis a jogszabályoknak, szabályozásoknak való megfelelés fontossága az utóbbi években drasztikusan megnőtt. A globális piacok és a digitalizáció terjedésével a szervezeteknek egyre több és összetettebb szabályozási követelménynek kell megfelelniük. Dr. Herman Zsuzsanna, a Debreceni Egyetem compliance igazgatója szerint „a compliance nem csupán jogi és etikai kérdés, hanem a szervezetek, vállalatok hosszú távú fenntarthatóságának és versenyképességének alapvető eleme. A szabályok betartása nemcsak a büntetések elkerüléséről szól, hanem a bizalom kiépítéséről is a szervezettel, a partnerekkel és az ügyfelekkel egyaránt”.

Számos aktuális témát érint a Debreceni Egyetem idei Compliance Konferenciája, szó lesz, például, az adatvédelemről a mesterséges intelligencia korában, a hatékony tőkeáramlás és a fenntartható projektek finanszírozásának elősegítéséről a G20/OECD társaságirányítási alapelveinek segítségével, a belső visszaélés-bejelentési rendszerek fontosságáról a vállalati kultúra és a munkavállalói bizalom erősítésében, valamint ezek hatósági ellenőrzéséről. Szó esik, továbbá, a compliance-elvek és a szervezeti kultúra közötti kapcsolatról, ami kulcsfontosságú a vállalati integritás fenntartásában, az ISO 37001 szabvány szerepéről a hatékony compliance menedzsmentrendszer kialakításában és működtetésében, valamint a compliance kihívásairól a különböző tranzakciók során.

A rendezvény résztvevői választ kaphatnak, többek között, arra, hogyan építhetnek ki hatékony compliance-rendszereket, milyen eszközökkel tudják minimalizálni a kockázatokat, és a bejelentőrendszerrel kapcsolatos, gyakorlati kérdéseiket is feltehetik. Találkozhatnak a szakma elismert szakértőivel, a Debreceni Egyetem és más neves intézmények előadóival, compliance-tanácsadókkal és vállalati vezetőkkel.

A II. Compliance Konferencia nem csupán a tudásmegosztásról szól, kiváló lehetőség arra is, hogy a résztvevők megismerkedjenek a legújabb trendekkel és fejlesztésekkel, valamint, hogy betekintést nyerjenek a jövő compliance-kihívásaiba és lehetőségeibe.

Találkozzunk október 10-én a Debreceni Egyetemen, építsük együtt a jövő biztonságosabb és szabályozottabb világát!

A konferencián való részvétellel a Magyar Könyvvizsgálói Kamara szakembereinek kreditpont megszerzésére nyílik lehetőségük. A Magyar Ügyvédi Kamara tagjainak kreditpontot érő, képzéskénti nyilvántartásba vétele folyamatban van.

A Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán, 2024. őszén, compliance (megfelelési) szakjogász és compliance (megfelelési) jogi, szakokleveles szakemberképzés indul, melyre 2024. szeptember 15-ig lehet jelentkezni.

A II. Compliance konferencia részletes programjáról, az előadók listájáról az esemény hivatalos weboldalán tájékozódhat: https://konferencia.unideb.hu/hu/compliance

Részvételi szándékát regisztrációval jelezze, az alábbi felületen: https://konferencia.unideb.hu/hu/regisztracio-ii-compliance

Regisztrációs határidő: 2024. október 5.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik