Belföld

Már 23 gyanúsítottja van a volt győri rendőrkapitányt érintő, máig titkosan kezelt büntetőügynek

Krizsán Csaba / MTI
Krizsán Csaba / MTI

Újabb gyanúsítottakkal bővült a volt győri rendőrkapitányt, Váczi Attilát érintő büntetőügy – tudta meg a 24.hu. Már közel két tucat gyanúsítottja van a máig titkosan kezelt ügynek, akik között volt rendőr is akad.

Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a Győri Regionális Nyomozó Ügyészségen folyamatban lévő eljárásban továbbra is folyik a nyomozás, és jelenleg 23 személyt hallgattak ki gyanúsítottként.

Váczi Attilát tavaly szeptember elsején vette őrizetbe a Győri Regionális Nyomozó Ügyészség, miután feljelentette őt egy vállalkozó. A Győri Törvényszék három nappal később, titkosított eljárásban, le is tartóztatta a hivatali bűncselekménnyel gyanúsított ezredest. A volt rendőrkapitányt nyolc hónap után, idén tavasszal engedték ki a letartóztatásból, és bűnügyi felügyeletbe helyezték.

Megkérdeztük az ügyészt arról is, hogy indítványozzák-e, hogy a bíróság hosszabbítsa meg a korábban letartóztatásban lévő gyanúsítottak hamarosan lejáró bűnügyi felügyeletét, azt a választ kaptuk, hogy igen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik