Kultúra

Francis Ford Coppola szándékosan botrányok miatt mellőzött színészeknek adott szerepet a Megalopolisban

Erről beszélt egy interjúban.

A Rolling Stone magazinnak adott nemrég hosszú interjút Francis Ford Coppola, akit a riporter főként legújabb munkája, a Megalopolis kapcsán kérdezett.

A beszélgetés során a rendező kijelentette: nem szerette volna, hogy a Megalopolis szimplán csak

valami woke hollywoodi film

legyen, a stábban pedig

olyan emberek tűnnek fel, akiket valamikor eltöröltek,

tehát az úgynevezett cancel culture áldozataivá váltak.

Voltak őskonzervatívok, és olyanok is, akik politikailag a végsőkig progresszívek. De mind ugyanazon a filmen dolgoztunk együtt. Úgy gondolom, hogy ez érdekes volt

– tette hozzá.

Coppola, szavaival, részben Jon Voightra gondolt, aki Hollywoodban számos ember meglepetését váltotta ki a konzervatív elvei, illetve a Donald Trump melletti, nyílt kiállása miatt, de a Megalopolisban Shia LaBeoufnak is fontos szerep jutott, akit 2021-ben szexuális erőszakkal vádoltak, azóta pedig szinte nem is kapott lehetőséget a filmiparban.

A színész kapcsán a nemrég maga is egy szexuális zaklatási botrányba keveredett rendező kifejtette: nagyon szeretett LaBeouffal dolgozni, de a kettejük közti kapcsolat elképesztően feszült volt – épp úgy, mint korábban Dennis Hopperrel.

A korábban elismert kritikusoktól származó, hamis idézetekkel népszerűsített filmet a világ legtöbb országában szeptember végén mutatják majd be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik