Belföld

A Lidlnél dolgozni is jó, nem csak vásárolni

A diszkontáruházlánc, felelős munkáltatóként, kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a dolgozni vágyó fiatalok számára szezonális vagy akár egész éves munkalehetőséget biztosítson. A vállalat, különböző diákszervezetek szerződéses partnereként, számos lehetőséget nyújt.

A nyári szezonban az országos bolthálózat üzletei mellett a szezonboltok is nyitva állnak a fiatal munkavállalók előtt, így a nyári munkához akár a vízpartot is választhatják. Mi lehet izgalmasabb egy olyan nyárnál, amelyet a Balaton vagy a Velencei-tó partján tölthetünk el munkával és pihenéssel?

A Lidl Magyarország szezonális munkavállalóinak versenyképes bérezést kínálnak, így nincs akadálya annak, hogy egy igazi, feledhetetlen nyarat tudjanak a diákok maguk mögött. Teljes- és részmunkaidős lehetőségek is rendelkezésre állnak a diákok számára, több mint 200 boltban, elsősorban kékgalléros munkaköröket ellátva vagy a négy logisztikai központ irodáiban, a budapesti központi irodaházban, illetve a nyári szezonboltokban, a legnagyobb tavaink mellett.

A Munka Törvénykönyvében meghatározott HR-szabályok szerint, tehát nappali műszakban, az előírt pihenőidők és heti 2 pihenőnap mellett, maximum napi 8 órában vállalhatnak munkát a fiatalok a diákszervezeteken keresztül. Az egyetemi és főiskolai hallgatók év közben is dolgozhatnak az áruházlánc boltjaiban, míg a fiatalabbakat a szünidőre várják. Nekik szülői beleegyezésre van szükségük a munkához, de, ha az megvan, akkor akár 15 évesen, tehát középiskolás kortól, nappali tagozatos tanulóként kipróbálhatják, milyen érzés dolgozni és utána élvezni a munka jól megérdemelt gyümölcsét. A középiskolások a kasszába még nem állhatnak be, korukból kifolyólag, de a kézi árumozgatásban számítanak rájuk.

Hatalmas lehetőség, hogy a felsőoktatásban tanulók a Lidl állományához is csatlakozhatnak, határozott időre, szezonbolti munkára, április 1. és augusztus 31. között. Ebben az esetben, a kiemelt bér mellett, ugyanazokban a juttatásokban részesülnek, mint a határozatlan idejű munkavállalók.

A Lidl Magyarország olyan juttatási csomagot nyújt, amellyel a fiatalok megbecsülve érezhetik magukat:

  • kiemelt bérezés: bruttó 588.000 Ft/hó, heti 40 óra esetén;
  • szállás biztosítása;
  • munkába járás támogatása (a közösségi közlekedéssel való munkába járás költségének 100%-os térítése, autóval történő munkába járási költségtérítés: 40 Ft/km);
  • percalapú munkaidő-elszámolás;
  • a belépés napjától egészségprogram: plusz 1 nap szabadság, ingyenes szűrővizsgálat céljából, magánklinikai környezetben;
  • a belépés napjától Lidl-kártya.

Felelős vállalatként az áruházlánc a munkavállalóit is igyekszik a lehető legjobban megbecsülni. Különleges juttatásokkal segíti a családokat, amelyek valódi támogatást jelentenek. A vállalat számára fontos, hogy a dolgozók elégedettek legyenek és érezzék, hogy a jólétük a munkáltatójuknak is szívügye.

Gyermeked van? A Lidl alkalmazottjaként nem kell egyedül megoldanod a nyári szünetet!

2015 óta a munkavállalók 4–10 éves gyermekeit egyhetes táborba várja a vállalat. Csak az idén több mint 300 kisgyerek élvezhette az ingyenes táborozást, melynek keretében számos színes program és finom ételek is kényeztették őket. Mennyivel könnyebb úgy dolgozni egy szülőnek, hogy tudja, a gyermeke nemcsak biztonságban van, de még fantasztikus élményekkel és új barátságokkal is gazdagodik, nap mint nap.

Összesen 10 városban, 12 helyszínen – Budapesten, Székesfehérváron, Debrecenben, Győrött, Kecskeméten, Miskolcon, Nagykanizsán, Pécsett, Sárváron és Szegeden – élvezhetik a  gyerekek a diszkontlánc által kínált, izgalmas programokat, amelyek nemcsak a játékról szóltak, hanem igazi élményekkel gazdagították a kisgyermekek hetét. A gyerekek számára a tematikus táborhetek valóban tudtak újat nyújtani. Lelkes pedagógusok és animátorok segítségével ismerhették meg, milyen egy varázstábor, egy „kis-tudósok” tábor, egy kézművestábor vagy egy sporttábor, de szinte mindenhol a programok közé tartozott a strandolás, játszóterezés, kézműves foglalkozások, ügyességi versenyek, számháború vagy a kirándulás.

A Lidl dolgozói az iskolakezdéshez is kapnak segítséget. Az anyagi terheket sem kell egyedül viselniük, hiszen iskolakezdési támogatással segíti a cég a becsengetést. A nettó 15 ezer forintos juttatás mindazon munkavállalók Lidl-kártyájára kerül, akiknek a gyermeke általános- és középiskolás vagy nappali tagozaton, technikumban tanul. Külön segítséget nyújt, hogy amennyiben egy családban mindkét szülő a vállalat alkalmazottja, akkor mindketten igénybe vehetik a támogatást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik