Kultúra

Trump nem tart tőle, hogy Taylor Swift beperli, miután hamis fotókkal hirdette, hogy az énekesnő őt támogatja

Rebecca Noble / Getty Images via AFP
Rebecca Noble / Getty Images via AFP

Donald Trump elismerte, hogy hamisítványok is voltak a neten közzétett képek között, amelyek azt sugallták, hogy Taylor Swift őt támogatja az elnökválasztáson. A republikánusok elnökjelöltje nemrég „Elfogadom!” felirattal osztotta tovább a képeket, melyek közül az egyiken az énekesnő rajongói láthatóak „Swiftie-k Trump mellett” feliratú pólóban, egy másikon pedig egy első világháborús toborzóplakát alatt szerepel a „Taylor azt akarja, hogy Donald Trumpra szavazz” felirat.

Az exelnök, úgy tűnik, nem tart tőle, hogy a popsztár beperli őt, a mesterséges intelligencia használatával előállított képeket ugyanis elmondása szerint „mind mások készítették”.

Trump egy Fox-nak adott interjújában beszélt az esetről, Grady Trimble műsorvezető kérdésére azt mondta a képekről:

Nem tudok róluk semmit, azon kívül, hogy valaki más generálta őket. Nem én generáltam őket… Ezeket mind mások találták ki.

Az interjúban Trump ezután azt is elmondta, hogy ő maga is esett már áldozatául a mesterséges intelligenciának és a deepfake technikának, róla is keringenek videók, amik teljesen élethűen imitálják őt.

Sem Swift, sem a képviselői nem kommentálták Trump posztját. Swift az idei kampányban egyelőre nem fejezte ki a támogatását egyik jelölt mellett sem, de 2020-ban a demokratákat támogatta, és nyíltan kritizálta Trumpot.

Kapcsolódó
Tényleg Taylor Swift dönti el az amerikai elnökválasztást?
Taylor Swift és Travis Kelce kapcsolata egy titkosszolgálati manőver része, mint ahogy a Super Bowl is, a végső cél pedig Joe Biden újraválasztása. Ilyen összeesküvés-elméletek öntötték el az amerikai közösségi médiát a héten. De hogyan lett Amerika legnagyobb popsztárjából közellenség a jobboldalon?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik