Belföld

Feladta magát a férfi, aki benzint locsolt alvó élettársára szerdán

Emberölés kísérlete miatt – szakértők bevonásával – indítottak nyomozást a rendőrök szerda este egy 32 éves férfi ellen – írják a rendőrség oldalán.

A megalapozott gyanú szerint B. Richárd augusztus 21-én hajnali 4 óra körül – egy féltékenységből adódó szóváltást követően – alvó élettársára és a ház több pontjára benzint locsolt, majd az ingatlan ablakát meggyújtotta és elhagyta pilisvörösvári otthonukat.

A házban tartózkodott a nő volt férje és két közös gyermekük, akik időben észrevették a tüzet, és épségben kijutottak a házból. A lángok három másik ingatlanra terjedtek tovább, amik lakhatatlanná váltak, de szerencsére senki sem sérült meg. A tűz eloltását követően a helyszínelés órákon át tartott, a nyomozók égésmaradványokat és benzines kannát is lefoglaltak.

A férfi körözését a nyomozók elrendelték, aminek hatására augusztus 22-én este B. Richárd önként jelent meg Budapesten, a VIII. Kerületi Rendőrkapitányságon. Kihallgatásán nem tett érdemi vallomást.

A rendőrök őrizetbe vették, és kezdeményezik letartóztatását. Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett kísérlete miatt folytatja ellene az eljárást a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik